Τοπικά

Κοινή συνεδρίαση τον Φεβρουάριο για τα δημοτικά συμβούλια Σποράδων

Κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου μεταξύ των τριών δημοτικών συμβουλίων Σκοπέλου, Σκιάθου και Αλοννήσου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη.
Τα θέματα της συνεδρίασης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ενώ αναμένεται να συμμετέχει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης.
Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα αφορά ζητήματα κοινής αποδοχής και για τους τρεις Δήμους. Η νησιωτικότητα, η προσβασιμότητα (ακτοπλοϊκές συνδέσεις), ο τουρισμός, η Υγεία, η Παιδεία και η διοίκηση είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν. Η ημερήσια διάταξη αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο έως την Παρασκευή. Η συνεδρίαση θα γίνει στη Σκιάθο και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έρθουν προς ψήφιση και στα δημοτικά συμβούλια.

Σταθμός υποδοχής βοθρολυμάτων στον Ξάνεμο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του σταθμού υποδοχής βοθρολυμάτων καθαρισμού στον Ξάνεμο.
Ο Σταθμός Υποδοχής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ξανέμου που λειτουργεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης αποτελεί το μοναδικό αδειοδοτημένο σημείο στη Σκιάθο για την απόρριψη βοθρολυμάτων. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη βοθρολυμάτων οπουδήποτε και τυχόν παράνομη ενέργεια θα επισύρει διοικητικές και ποινικές ποινές.
Στους οδηγούς βυτιοφόρων που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό και τις υποδείξεις των υπαλλήλων, θα επιβάλλονται κυρώσεις από τη ΔΕΥΑ Σκιάθου όπως απλή σύσταση, πρόστιμο ή απαγόρευση χρήσης του σταθμού.
Το ύψος του προστίμου μπορεί να φθάσει μέχρι και 300 ευρώ και το χρονικό διάστημα απαγόρευσης του σταθμού μπορεί να φτάσει μέχρι και τρεις μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το