Τοπικά

«Κόφτης στην εισαγωγή για ΤΕΦΑΑ – Υποψήφιοι με καλές επιδόσεις αποκλείονται λόγω ΕΒΕ στα αθλήματα

Σε «κόφτη» για υποψήφιους που έγραψαν καλά στις εξετάσεις και θα ήθελαν να εισαχθούν στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και άλλα παρόμοια τμήματα από άλλες περιοχές της χώρας, εξελίσσεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) που μπήκε φέτος για τις αθλητικές δοκιμασίες.
Το θέμα έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις, καθώς υποψήφιοι βλέπουν να έχουν γράψει καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις και να κόβονται από την ΕΒΕ.
Η περυσινή βάση εισαγωγής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε διαμορφωθεί στα 15.666 μόρια.
Για φέτος ανακοινώθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής που ήταν λίγο πάνω από το δέκα. Βέβαια αυτό είναι το ελάχιστο όριο εισαγωγής και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η βάση εισαγωγής θα διαμορφωθεί σε πολύ περισσότερα μόρια.

«Για την ΕΒΕ στις γραπτές εξετάσεις την ξέραμε, αλλά αυτό που ήρθε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Παιδείας χωρίς να μπορούμε να προτείνουμε κάποια πρόταση, ήταν η ΕΒΕ και στις αθλητικές πρακτικές δοκιμασίες, όπου τελικά για το τμήμα μας ήταν το 5,95» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ κ. Νίκος Διγγελίδης και πρόσθεσε πως «πλέον για ορισμένους υποψήφιους έχει προκύψει το εξής πρόβλημα. Να έχουν δηλαδή γράψει καλά, κάποιοι και 16.000-17.000 μόρια, αλλά να βρίσκονται βαθμολογικά κάτω από την ΕΒΕ των πρακτικών δοκιμασιών και έτσι να αποκλείονται. Έτσι η ΕΒΕ λειτουργεί ως κόφτης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μέχρι και πέρυσι οι εισακτέοι έγραφαν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις και χρησιμοποιούσαν ως πρόσθετα τα μόρια των αθλητικών δοκιμασιών για να μπουν στο τμήμα. Έτσι κάποιοι έγραφαν 13.000-14.000 μόρια και με τις επιδόσεις στα αθλήματα εισάγονταν στο ΤΕΦΑΑ, ενώ άλλοι εισάγονταν έχοντας τα μόρια μόνο από τις γραπτές εξετάσεις. Τώρα θα πρέπει να γράψουν καλά στις εξετάσεις και να περάσουν την ΕΒΕ στις πρακτικές δοκιμασίες. Φέτος οι υποψήφιοι αυτό δεν το γνώριζαν και αιφνιδιάστηκαν».
Ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν συμμετέχουν ως αθλητές σε συλλόγους για να έχουν καθημερινή αθλητική δράση. Διαβάζουν, όπως οι άλλοι υποψήφιοι, και στο τέλος της χρονιάς διαγωνίζονται στα αθλήματα.

Ακόμη φέτος οι αθλητικές εγκαταστάσεις για πολύ καιρό λόγω της καραντίνας ήταν κλειστές και αυτό δυσκόλεψε την αγωνιστική προετοιμασία των υποψήφιων.
Ο κ. Διγγελίδης επισήμανε πως υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του και του ανέφεραν το πρόβλημα του αποκλεισμού τους από το ΤΕΦΑΑ λόγω της ΕΒΕ στις πρακτικές δοκιμασίες.
Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ διαγωνίζονται σε τρία από τέσσερα αθλήματα και προκύπτει ένας μέσος όρος για την επίδοσή τους.
Φέτος λειτούργησε αθλητικό κέντρο για τις πρακτικές δοκιμασίες και στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο ΕΑΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το