Τοπικά

Κλήρωση λόγω πολλών αιτήσεων για φοίτηση στην Α’ Τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Κλήρωση παρουσία συμβολαιογράφου για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στην Α’ Τάξη, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία στο σχολείο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μια σημαντική αύξηση στο μαθητικό του δυναμικό.
Μάλιστα η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχουν αίθουσες για να στεγάσουν τους μαθητές.
Οι ενδιαφερόμενοι για να φοιτήσουν στην Α’ Τάξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023, ανέρχονται στους 127, ενώ στις τέσσερις αίθουσες που προορίζονται για την Α’ Τάξη, μπορούν να φοιτήσουν 100 μαθητές.
«Για πρώτη φορά στο σχολείο μας θα κάνουμε κλήρωση για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη» τόνισε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος και συμπλήρωσε πως «όλα είναι έτοιμα για την τέλεση της κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου. Θα κληρωθούν οι πρώτοι 100 μαθητές και οι υπόλοιποι θα είναι επιλαχόντες».
Πώς, όμως, εξηγεί το μεγάλο ενδιαφέρον των αποφοίτων Γυμνασίου να φοιτήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας;. «Το σχολείο, εδώ στο συγκρότημα Φυτόκου, έχει μια μεγάλη παράδοση στην επαγγελματική εκπαίδευση. Παλιά λειτουργούσε ως τεχνικό λύκειο από το οποίο μάλιστα αποφοίτησα και εγώ. Επίσης διαθέτει τομείς που έλκουν το ενδιαφέρον των εφήβων για να μάθουν μια ειδικότητα. Εξάλλου είναι ένα σχολείο εξωστρεφές με αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα που διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών μας».
Πέρυσι το σχολείο διέθετε 500 μαθητές όντας το μεγαλύτερο στη Μαγνησία. «Πριν μερικά χρόνια οι μαθητές ήταν αρκετά λιγότεροι σε σημείο που κάποιοι καθηγητές δεν συμπλήρωναν ωράριο. Βάλαμε έναν στόχο για να αυξήσουμε το μαθητικό δυναμικό και τον πετύχαμε» είπε ο κ. Κόκκινος.
Είναι επίσης εντυπωσιακός ο αριθμός των μαθητών στη Β’ Τάξη που αγγίζουν τους 190, όταν η περυσινή Α’ Τάξη αριθμούσε 125 μαθητές. Σχεδόν 75 μαθητές μετεγγράφηκαν στη Β’ Τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Αρκετοί προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια, αλλά κάποιοι και από τα ΕΠΑΛ, καθώς θέλησαν να αλλάξουν τομέα και ειδίκευση.
Εκτός από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που λειτουργεί, το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αξιοποιεί και τον θεσμό της μαθητείας για την απασχόληση νέων απόφοιτων των ΕΠΑΛ.
«Για τους μαθητές των ΕΠΑΛ το σχολείο είναι σημαντική πηγή άντλησης γνώσεων, παραστάσεων και αφορμών πνευματικής τόνωσης. Γι’ αυτό και εμείς εργαζόμαστε για να τους προσφέρουμε ευκαιρίες εκπαίδευσης και ευρύτερης εξέλιξης» κατέληξε ο κ. Κόκκινος.
Το υψηλό ενδιαφέρον των μαθητών για φοίτηση υπάρχει, παρότι το λύκειο βρίσκεται στο συγκρότημα Φυτόκου στο πιο απομακρυσμένο σημείο μέσα στην πόλη, όπου αρκετοί μαθητές χρησιμοποιούν ακόμη και δύο λεωφορεία για να μεταβούν εκεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το