Ελλάδα

«Κληρώνει» για την παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής

Σήμερα είναι η ημέρα των μεγάλων αποφάσεων για το Ποτάμι. Η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), δηλαδή η κεντρική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα, θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα της παραμονής ή της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής.
Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει από τις 12 και αναμένεται να τοποθετηθούν τόσο ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία περί τις 6 το απόγευμα.

Το κλίμα είναι φορτισμένο, καθώς ήδη υπάρχουν βουλευτές όπως ο Σπύρος Δανέλλης που προκρίνει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και άλλοι όπως οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός που προτιμούν τη ΝΔ.
Στελέχη του Ποταμιού όπως ο Παναγιώτης Βλάχος (Κίνηση Μπροστά), ο πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Καρκατσούλης και η πρώην Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα έχουν διαμηνύσει ότι θα παραμείνουν στο ΚΙΝΑΛ ακόμη και αν αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν τις εξελίξεις, ωστόσο αφήνουν ευθύνη της αποχώρησης στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχουν διαμηνύσει με νόημα ότι για το ΚΙΝΑΛ «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των μελών της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού.
Η ομιλία του επικεφαλής, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα MC3 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών -επίπεδο Σκαλκώτα- και θα μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Φωτό: αρχείου
Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το