Τοπικά

Κληρικολαϊκή Σύναξη στα Κανάλια

1h_klir_ki_synel_01

Η πρώτη, από μία σειρά Κληρικολαϊκών Συνάξεων της τρέχουσας Ιεραποστολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε χθες στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, καθώς και οι Κληρικοί, οι Εκκλ/κοί Σύμβουλοι και τα στελέχη των ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Καναλίων.
Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για την ενότητα του Εκκλησιαστικού Σώματος, όπως εκφράζεται στη Θεία Λειτουργία, σημείο αναφοράς της οποίας, σε κάθε ενορία, είναι ο Ιερέας. «Όλοι οι Ιερείς τελούν τη Θεία Λειτουργία στο όνομα του Επισκόπου τους, γεγονός που συνιστά την μεταξύ τους Μυστηριακή ένωση. Τίποτα, όμως, απ’ αυτά δεν έχει πραγματική αξία, χωρίς τη συμμετοχή των πιστών, καθώς όλοι μαζί, Κλήρος και λαός, συγκροτούμε την Εκκλησία. Κλήρος και λαός είναι ένα με τον Επίσκοπο και όλοι μαζί γίνονται ένα με τον Χριστό μέσα στη Θεία Λειτουργία».
Στην λογική αυτή, της ενότητας του Εκκλησιαστικού Σώματος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δεν δικαιολογείται αδιαφορία για τα προβλήματα των άλλων, αλλά συμμετοχή στην θεραπεία τους, ούτως ώστε ολόκληρο το Σώμα να είναι υγιές.
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τα μέλη των ενοριών της Περιφέρειας για το έργο που επιτελούν, ενώ ακολούθησε εκτενής διάλογος για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, το σύγχρονο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται η Εκκλησία να διακονήσει τους ανθρώπους και την ανάγκη επανεκκίνησης της κατήχησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το