Τοπικά

Κλινοσκεπάσματα και είδη ένδυσης για κρατούμενους και πρόσφυγες συγκεντρώνει ο “Εσταυρωμένος”

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποίησε τρεις ακόμη ανθρωπιστικές αποστολές του «Εσταυρωμένου» στις εξής φυλακές της Θεσσαλίας:
1. Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων (ένα φορτηγό με χειμερινά ενδύματα και 30 κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες).
2. Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου (30 κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες)
3. Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσαβετείας (50 κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες και πολλά άλλα είδη ένδυσης και ατομικής καθαριότητας).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο «Εσταυρωμένος» και το ΚΕ.Δ.Α.Β. δέχονται τακτικά παρακλήσεις από τους χώρους κράτησης (πολλών φυλακών) και δομών φιλοξενίας προσφύγων για προσφορά χειμερινών ενδυμάτων, υποδημάτων και κλινοσκεπασμάτων – κουβερτών κ.α. Ήδη, έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα σε ανδρικά ενδύματα, αλλά κυρίως σε κουβέρτες. Ο Σύλλογος έχει κάνει ειδική έκκληση στα ΜΜΕ για την συλλογή αυτών των ειδών. Έρχεται ο χειμώνας και θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση στα είδη αυτά από πολλές οικογένειες, πρόσωπα και κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο “Εσταυρωμένος” καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν άμεσα κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες) και διάφορα ανδρικά είδη ένδυσης, ώστε ο Σύλλογος να μπορεί να συντρέχει άμεσα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Τα είδη αυτά θα πρέπει να είναι πλυμένα και καθαρά σύμφωνα με ειδική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Η παράδοση αυτών των ειδών πραγματοποιείται καθημερινά 9.00 – 12.30 στο ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (2421310021).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το