Κόσμος

Κλιμάκωση: Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία

na-708_36

Να αντιταχθούν στις απειλές του Πούτιν αποφάσισαν οι 28 του ΝΑΤΟ συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο όγκο δυνάμεων μετά το τέλος της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, αυτή η απόφαση αποτελεί μία «απάντηση προς το Κρεμλίνο, το οποίο θα πρέπει να μάθει την ισορροπία μεταξύ της άμυνας και του διαλόγου».

Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ είχε διάρκεια δύο ημερών και έγινε στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα υπήρχαν τα θέματα της Ρωσίας, του Ισλαμικού Κράτους και το Προσφυγικό.

Το μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε στην κρίση που διαφαίνεται με τη Ρωσία και τις απειλητικές «κορόνες» από τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς και τα τελευταία «θερμά» επεισόδια στη Βαλτική, αλλά και σε άλλα σημεία κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, με βρετανικά και αμερικανικά πολεμικά σκάφη.

Όπως δήλωσε ο Γιενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει προκλήσεις από το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή και από τη Βόρεια Αφρική έως και τη Ρωσία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το εύρος του προβλήματος. Το δε μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβούλιο που έλαβε χώρα, όπως τονίστηκε από αξιωματούχους της Συμμαχίας, αναδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.

Παράλληλα αποφασίστηκε η ένταξη του Μαυροβουνίου ως 29ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μετά από πρόσκληση που προηγήθηκε. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίλο Ντζουκάνοβιτς, δήλωσε ότι ελπίζει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ένταξη στη Συμμαχία.

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το