Τοπικά

Κλιμάκωση και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα προτείνει η συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο Αλμυρού

Να κλιμακωθεί ο αγώνας και να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ προτείνει η συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού, καθώς δεν τους ικανοποίησαν τα μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στους εκπροσώπους τους. Για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ενημέρωσε τους αγρότες το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Χρ. Πάντζιος, ο οποίος ανέφερε ότι πλέον η τελική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα ληφθεί στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα στη Νίκαια Λάρισας.

Ρεπορτάζ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού, ο κ. Πάντζιος τόνισε πως «από την αξιολόγηση των μέτρων στήριξης που εξαγγέλθηκαν, προκύπτει δυσαρέσκεια και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να παραμείνουμε με τα τρακτέρ στο ανενεργό σημείο της ΠΑΘΕ. Η συνέλευση αποφάσισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση ενός πανελλαδικού δυναμικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα με τα αγροτικά μηχανήματα. Αυτή θα είναι και η δική μας πρόταση ως μπλόκο Αλμυρού στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» προσέθεσε.
Οι αγρότες του Αλμυρού θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα από πλευράς κυβέρνησης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ειδικά στο αφορολόγητο πετρέλαιο και το ρεύμα. «Λένε διαρκώς ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, αλλά με τόσο υψηλό κόστος παραγωγής, εμείς δεν έχουμε άλλα περιθώρια για να παραμείνουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε» επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνέλευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Πάντζιο «για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου η εξαγγελία για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν λύνει το πρόβλημα, αφού μοναδική λύση είναι η παροχή αφορολόγητου, ενώ σχετικά με την τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα χρειάζεται να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις, για την τιμή της κιλοβατώρας μετά την διετία. Σε κάθε περίπτωση, η συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού θεωρεί ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν ικανοποιούν τα κοινά αιτήματα με τους συναδέλφους όλης της χώρας. Παραμένουμε εδώ και περιμένουμε την πανελλαδική απόφαση για την μορφή που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις» συμπλήρωσε.
Να αναφερθεί ότι χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο Λάρισας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και συζήτηση από τα μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα.

 

Share
Ετικέτες: αγρότες

Πρόσφατα άρθρα

ΗΠΑ: Αναφορές για σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τέρνερ έθεσε στη…

14 Φεβρουαρίου 2024

Ασπίδες: Πιθανόν στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά η ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα – Στη Λάρισα το στρατηγείο

Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία θα συμμετάσχουν με φρεγάτες στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», σύμφωνα με…

14 Φεβρουαρίου 2024

«Βράζει» η Πελοπόννησος – Αγρότες πετούν πορτοκάλια και χύνουν γάλατα στους δρόμους

Έχουμε ήδη εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τον αγροτικό κόσμο σε όλη τη χώρα.…

14 Φεβρουαρίου 2024

«Θέλω να κάνω καταπληκτικό σεξ πριν το πυρηνικό χτύπημα» – Φόβοι και επιθυμίες Ουκρανών εν μέσω πολέμου

«Ελπίζω ο πρώην μου να σκοτώθηκε από πύραυλο» στον πόλεμο, αναφέρει μία Ουκρανή σε ένα…

14 Φεβρουαρίου 2024

«Παρεξήγηση που διευθετήθηκε» λέει ο Δ. Μαρκόπουλος για τη «διαφωνία» του με καθηγητή της κόρης του

Λήξαν θεωρεί το περιστατικό με τον καθηγητή της κόρης του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,…

14 Φεβρουαρίου 2024

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Πέντε συλλήψεις

H αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή…

14 Φεβρουαρίου 2024