Τοπικά

Κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Στεφανοβίκειο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Συμεών Μπαλλή, Φωτεινή Κοκκινάκη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Κατερίνα Παπανάτσιου, επισκέφθηκε το Στεφανοβίκειο την Τρίτη 18 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι βουλευτές περιόδευσαν στα καταστήματα του χωριού και είχαν συνάντηση με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους του τοπικού συνεταιρισμού.
Κυρίως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα των αγροτών και το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής μέσα από το πρόγραμμα για τις ενεργειακές κοινότητες που είναι σε ισχύ.


Εγινε εκτεταμένη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης για την παραγωγή ποιοτικών και εξαγώγιμων προϊόντων. Για άλλη μια φορά καταγράφηκε ως θετικό μέτρο η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Από τους υποψήφιους βουλευτές τονίστηκε ότι ήταν πολύ μεγάλη η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Από το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 χρηματοδοτήθηκε ο δήμος με συνολικό ποσό 5.823.500 ευρώ. Τα ποσά από αυτό το πρόγραμμα δόθηκαν για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Αγίου Γεωργίου και Αερινού, την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού, την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών.
Επίσης δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 300.000 € για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και 47280 € για άλλες χρήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το