Τοπικά

Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας στις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Με αφορμή τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου η πρόσφατη χαλαζόπτωση, κλιμάκιο της Ν.Ε.του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Δημήτρη Μάντζο και αποτελούμενο από την Φούλη Τσιώμου, Γραμματέα της Ν.Ε και μέλος της Κ.Ε, τον Δημήτρη Κουτσούκο, μέλος της Κ.Ε, τον Νίκο Χαυτουρα, υποψήφιο βουλευτή, Δημήτρη Σπάνό, μέλος του Αγροτικού τομέα, καθώς και τα μέλη του Κινήματος Α. Πολίτη και Κ. Λυχναρόπουλο, επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου υπέστη εκτεταμένες ζημιές, στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, χτυπημένος από σφοδρές καιρικές συνθήκες και μάλιστα σε μια εποχή που η περιοχή ήδη έχει δεχθεί ένα άλλο πλήγμα, αυτό του τουρισμού, εξαιτίας της πανδημίας.
Στην συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο με το δήμαρχο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων τονίστηκαν τα παρακάτω:
-Να υπάρξει άμεση συνδρομή του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 100%της ζημιάς και καταβολή των οφειλόμενων ποσών από την περσινή αποζημίωση.
-Να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

Η συζήτηση ανέδειξε, επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αυτό του εγκλωβισμού από την γραφειοκρατία και την εξάρτηση από το κεντρικό κράτος.
Με επιτακτική ανάγκη την ουσιαστική αποκατάσταση όλων των ζημιών στο οδικό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής με την ασφάλεια των κατοίκων, των αγροτών και των τουριστών να αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα.
Επίσης τονίστηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών, με κυριότερη αναφορά σε αυτή του Κ.Υγείας, που κατά τούς θερινούς μήνες η τουριστική κίνηση στην περιοχή αυξάνει τις ανάγκες.
Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, “δίχως υπερβολή και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο ρυθμός αντιμετώπισης από κατάστασης ζημιών είναι ανύπαρκτος και αναφερόμαστε στην μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η στέγη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, αλλά και την εγρήγορση τις νέας, να κάνει αυτοψία εν μέσω εορτών, να μένουν στο συρτάρι.
Η Ν.Ε του Κινηματος Αλλαγής Μαγνησίας είναι δεδομένο ότι στηρίζει τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικης ομάδας του Κινήματος Δημήτρη Μάντζου, θα ανάδειξει τα προβλήματα και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα άμεσα”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το