Τοπικά

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών στη Μαγνησία για την καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες στη Μαγνησία προκειμένου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, να καταγράψει τις καταστροφικές ζημιές από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος μετά από συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για το μέγεθος των ζημιών, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα γίνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στόχος των φορέων είναι να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών με προτεραιότητα στις τουριστικές περιοχές όπως ο Άη Γιάννης.

Ο κ. Μεϊκόπουλος θα συναντηθεί εντός της ημέρας και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ώστε να δρομολογηθεί με τη σειρά της η διαδικασία των αποζημιώσεων στο για τις καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο και την παραγωγή που “χτυπήθηκε”.

Ανακοίνωση Αλ. Μεϊκόπουλου

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλου επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνη είχε νωρίς την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την έκταση των ζημιών στα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας. Πληροφορήθηκε ότι υπεβλήθη ήδη αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των πληγέντων δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Βελεστίνου και Αλμυρού προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βουλευτής ήρθε επίσης σε επικοινωνία με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χ. Πόζογλου καθώς και με όλους τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων, ώστε να έχει πληρέστερη και πιο ακριβή εικόνα για το είδος και την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας. Συγκεκριμένα επικοινώνησε με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου κ. Θ. Θεοδώρου, τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Ν. Φορτούνα, τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δ. Εσερίδη και τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Καπάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για το μέγεθος των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι θα επικυρώσει άμεσα το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπαγωγή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ. Χ. Σπίρτζη, όπου και συζήτησαν για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη Μαγνησία μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποσταλεί από το Υπουργείο αρμοδιότητάς του ειδικό κλιμάκιο το οποίο σε συνεργασία με τους πληγέντες Δήμους και την Περιφέρεια, θα καταγράψει όλες τις ζημιές που έχουν προκληθεί ώστε να προχωρήσει η αποκατάστασή τους το ταχύτερο δυνατό. Ο Βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα πρέπει να είναι άμεση καθώς η περιοχή της Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από ασυνήθιστα έντονα καιρικά φαινόμενα και μόνο η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και στην επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το