Τοπικά

Κλιμάκιο της «Βόλου Κοινωνία» συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εκπρόσωποι της κίνησης «Βόλου κοινωνία» συναντήθηκαν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη. Οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι μία ευλογία για την περιοχή και είναι μεγάλο έλλειμμα που δεν το έχει αντιληφθεί η Δημοτική αρχή. Ο πρύτανης ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο έχει πολλά προβλήματα στους καινούργιους του στόχους για την δημιουργία ενός μεγάλου αλλά σύγχρονου ανοιχτού και δημοκρατικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με τη στήριξη και όχι τον στραγγαλισμό του Κράτους. Έχουν ήδη δημιουργηθεί υπερδιπλάσια τμήματα μετά τη συγχώνευση[40] τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται εκτός του Βόλου, ωστόσο είναι και θα παραμείνει βασικός φορέας ανάπτυξης της περιοχής. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει την ενδεδειγμένη συνεργασία με την δημοτική αρχή η οποία δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες του και δεν ενισχύει το ρόλο του και την παρουσία του στο Βόλο απέναντι σε δύσκολους πλέον σε συσχετισμούς.
Αναφέρθηκε επίσης στο μελλοντικό σχεδιασμό του Ιδρύματος στην περιοχή του Δήμου και συγκεκριμένα δήλωσε ότι άμεσα επίκειται η αξιοποίηση της βαμβακουργίας με σύνταξη ολιστικής μελέτης, η οποία θα αναβαθμίσει εκτός των άλλων και την υποβαθμισμένη περιοχή, η αξιοποίηση της κίτρινης αποθήκης για τη δημιουργία Ενιαίου κέντρου έρευνας και καινοτομίας όλων των πανεπιστημιακών ερευνητικών τμημάτων με στόχο τη συνέργεια και την εξωστρέφεια με σεβασμό φυσικά στην ιστορία του κτιρίου.
Οι εκπρόσωποι της κίνησης επεσήμαναν την αδήριτη ανάγκη αγαστής συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με το Π.Θ. για την υλοποίηση της περιφερειακής ανάπτυξης και της προοπτικής της προικισμένης περιοχής μας, προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το