Τοπικά

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στα Κανάλια, στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος

Το δημοτικό κτίριο που στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα Καναλίων θα παραχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Βελεστίνου, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου.
Να αναφερθεί ότι προηγήθηκε η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καναλίων, που συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από πρόσκληση της προέδρου κ. Βασιλικής Φάκκα-Ζαζάνη, η οποία τόνισε πως «πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021».
Η ίδια ενημέρωσε το Σώμα ότι είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Βελεστίνου και αποφασίσθηκε να προταθεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου η εγκατάσταση κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο δημοτικό κτίριο που στεγαζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλίων, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Με την εγκατάσταση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Βελεστίνου στα Κανάλια, θα υπάρχει η δυνατότητα πιο άμεσης επίβλεψης, αλλά και επέμβασης, εφόσον προκύψει πρόβλημα από φωτιά, στις ορεινές κ.λπ. εκτάσεις των Κοινοτήτων. Επίσης με την παραχώρηση χρήσης του δημοτικού κτιρίου, θα γίνεται καλύτερος συντονισμός των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επειδή μπορεί να εγκατασταθεί Κέντρο Επιχειρήσεων και συντονισμού των ενεργειών της προσέθεσε.
Στη συνέχεια, το θέμα τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3 Ιουνίου και όπως προαναφέρθηκε, εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης του δημοτικού κτιρίου, στο οποίο στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα Καναλίων, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙΠΕ Βελεστίνου, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το