Τοπικά

Κλιμάκιο στελεχών της “Ανυπότακτης Θεσσαλίας” στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου

Κλιμάκιο στελεχών της ανυπότακτης Θεσσαλίας αποτελούμενο από τους Αλέκο Χατζηκρανιώτη, Κατερίνα Τολίκα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνο Κλεισάρη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μιλτιάδη Καβράκο και Νικόλαο Τσαμπαλή βρέθηκε χθες στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Θεσσαλία «Βρεθήκαμε δίπλα στους πληγέντες αγρότες με πρόθεση να εντοπίσουμε το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειές τους, αλλά και να αναδείξουμε τα αιτήματα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους όπως οφείλουμε ως περιφερειακή παράταξη στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.
Τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν οι αγρότες αφορούσαν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, το θέμα των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, στην μη αποζημίωση του συνόλου της πραγματικής ζημιάς που σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης καθιστά την συνέχιση της παραγωγής τους πολύ δύσκολη.
Τέθηκε επιπλέον το θέμα των εισφορών στον ΕΛΓΑ παράλληλα με τις εισφορές στον ΟΓΑ, που είναι ουσιαστικά διπλή φορολογία και όλα αυτά με τους παραγωγούς να βρίσκονται στον αέρα χωρίς εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Προτεραιότητα είναι να πάψει ο ΕΛΓΑ να είναι ανταποδοτικός και να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας και με πόρους από τον προϋπολογισμό να μπορεί να βρεθεί άμεσα στο πλευρό του πληττόμενου αγρότη.
Η μνημονιακή περιφέρεια και η φιλοευρωενωσιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την συλλογική ενεργητική προστασία της παραγωγής με αντιχαλαζικά κανόνια και με στόλο αντιχαλαζικών αεροπλάνων.
Να δοθεί άμεσα κρατική στήριξη στου πληγέντες για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το