Αθλητισμός

Κλίμα ομοψυχίας στη Νίκη: «Ναι» στη δημιουργία ΠΑΕ, ψηφίστηκε η πενταμελής επιτροπή

Μέσα σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη». Τα μέλη ψήφισαν ομόφωνα τη δημιουργία ΠΑΕ με το όνομα «Νίκη Βόλου 1924» και τη σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής. Το πλάνο τους για την ποδοσφαιρική ομάδα ανέλυσαν ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο Ρήγας Στύλας περιμένοντας την απόφαση της ΕΠΟ, που ίσως ανακοινωθεί και σήμερα.
Καμία σχέση δεν είχε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» με εκείνη που έγινε πριν δύο μήνες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Park» και χαρακτηρίστηκε ομοψυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα, ενώ το κλίμα ήταν πολιτισμένο.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας ο Νίκος Αγγελάρας καθησύχασε τα μέλη και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Νίκη είναι ήδη στη Φούτμπολ Λιγκ και δεν πρέπει να ακούν κανένα που ισχυρίζεται το αντίθετο. Επίσης πρόσθεσε ότι τώρα το μόνο που πρέπει να γίνει, είναι να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ.
Ο Στέργιος Φάτσης στην ομιλία του αρχικά εξέφρασε περαστικά στον Κώστα Καζανίδη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε:

«Μετά από αρκετά χρόνια θα ξαναγίνουμε ΠΑΕ. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αλλά δεν οφείλεται σε μας. Εγώ και το Δ.Σ. δεχθήκαμε πόλεμο από μερίδα ανθρώπων, αλλά σεβόμενοι τα θεσμικά όργανα πήγαμε βάσει καταστατικού για να έρθουμε στη σημερινή ημέρα. Η απόφασή μας δικαιώθηκε απόλυτα, γιατί διαφορετικά θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ήταν αδύνατον να δοθεί χρίσμα από τα τέλη Ιουλίου.

Ενδεχομένως κάποιοι θέλουν να μη γίνει ΠΑΕ η ομάδα. Κάθε δημοσίευμα που υποτίθεται ότι δημιουργεί πρόβλημα, κάποιους τους χαροποιεί και το έχω εκλάβει. Φαίνεται από τα social media. Η Νίκη από τη νέα σεζόν θα παίζει στη Φούτμπολ και θα συμμετέχει σ’ ένα πρωτάθλημα που θα είναι καλύτερο και από τη Σούπερ Λιγκ 2, αφού επιστρέφουν ομάδες που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε τελειώσει. Την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη από την επιτροπή διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Από τις τελευταίες πληροφορίες που έχω συλλέξει, κατά 99% η απόφαση θα είναι θετική για εμάς. Ξεκινά ένα τρέξιμο για να φέρουμε εις πέρας όλη τη γραφειοκρατία που θα ακολουθήσει. Εύχομαι να δοθεί πίστωση χρόνου στις ομάδες που ειδοποιήθηκαν τελευταίες, προκειμένου να ετοιμαστούν.

Τουλάχιστον στο γραφειοκρατικό κομμάτι εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι. Υπάρχει ήδη το καταστατικό, που είναι 30 σελίδες και είναι εναρμονισμένο στον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών. Τα μόνα που απομένουν είναι το όνομα, η έδρα και το μετοχικό κεφάλαιο. Το όνομα θα είναι Νίκη Βόλου 1924 Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία».

Κατόπιν ο κ. Φάτσης εξήγησε τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης προτείνοντας τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής προς ψήφιση. «Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΕ και μετά θα ψηφίσουμε την πενταμελή επιτροπή, που θα έχει έργο να δημιουργήσει την ΠΑΕ. Έχουμε πέντε άτομα να προτείνουμε, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Μπορούν κι άλλοι να βάλουν υποψηφιότητα, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το σώμα.

Τα ονόματα που προτείνουμε είναι τα εξής: Νίκος Αγγελάρας, Αργύρης Χαδούλης, Δημήτρης Μιχάλης, Νίκος Παπαπέτρος και Γιάννης Αρβανιτόπουλος» είπε ο πρόεδρος του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» και πρόσθεσε:
«Η διαγραφή της παλιάς ΠΑΕ θα γίνει εντός 10 ημερών και θα γίνουμε η τέταρτη ομάδα που θα έχει διαγραφεί η παλιά ΠΑΕ. Μόνο η ΑΕΚ, ο Μεσσηνιακός και η Σπάρτη το έχουν καταφέρει. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να προχωρήσουμε ενωμένοι. Να συμμετέχουμε όλοι στην αγορά μετοχών και στις διαδικασίες της ανώνυμης εταιρείας».

Αμέσως μετά ψηφίστηκαν ομόφωνα πρώτον να γίνει η Νίκη ΠΑΕ και δεύτερον η σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής, με τη σύνθεση που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Τότε ο κ. Αγγελάρας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για την πενταμελή επιτροπή προτείνοντας ο κ. Φάτσης να έχει ειδικό ρόλο. «Η πενταμελής πρέπει να έχει ενδιάμεσο κρίκο. Προτείνω γι’ αυτόν τον ρόλο τον κ. Φάτση που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις με μεγάλη ταχύτητα και να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ημερομηνία δεν μπορούμε να ορίσουμε, γιατί πρέπει πρώτα να έχουμε την επίσημη έγκριση της ΕΠΟ. Επίσης ούτε στην παρούσα φάση μπορούμε να μιλήσουμε για μετοχικό κεφάλαιο κλπ. Είναι πρόωρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλ. Παπακωνσταντίνου: Να πάμε συσπειρωμένοι στη Φούτμπολ Λιγκ

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση έδωσαν ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Βενέτης και ο Ρήγας Στύλας που προορίζεται για τεχνικός διευθυντής. Μάλιστα από τα μέλη ζητήθηκε να τοποθετηθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αναλύσει τις σκέψεις του για τη Νίκη.
Πράγματι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου ανέβηκε στο βήμα και έκανε λόγο για τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διοίκησή του, αν πάρει το «τιμόνι».
«Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ . Οι προηγούμενοι δύο μήνες ήταν περιπετειώδεις, γιατί όσα μας ενώνουν είναι πιο πολλά απ’ όσα μας χωρίζουν.

Αν πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο είμαστε ανοικτοί, ώστε να συνεισφέρουν όλοι. Η πόρτα μας είναι ανοικτή με όποιον τρόπο τον αντιλαμβάνεται ο καθένας. Επιβάλλεται να πάμε όσο πιο συσπειρωμένοι γίνεται στη Φούτμπολ Λιγκ, για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτός είναι ο σκοπός της πιθανής διοίκησής μας. Φυσικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που θα τα πετύχουμε. Η ακεραιότητα, η εντιμότητα και ο σεβασμός στην ιστορία της φανέλας είναι αδιαπραγμάτευτα για μένα.

Επιδίωξή μας είναι να υπάρχουν επαγγελματισμός και πειθαρχία από τη διοίκηση μέχρι και τους φροντιστές. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρες αρμοδιότητες, ξεκάθαροι ρόλοι, ξεκάθαρο οργανόγραμμα και δίαυλοι επικοινωνίας.

Ο δεύτερος άξονας που θα κινηθούμε είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Τα τελευταία χρόνια παίζαμε σε χωριά κι αυτό δεν φέρνει τις οικογένειες στο γήπεδο. Γι’ αυτό και θα εμπιστευτούμε τον Ισαάκ Χοβέ ως προπονητή που θα δώσει πιο μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού στην ομάδα και εμείς θα του παρέχουμε τα «πολεμοφόδια» για να το πετύχει.

Τρίτον θα μας απασχολήσουν οι εγκαταστάσεις και το γηπεδικό. Ο κ. Βενέτης θα έχει ολοκληρώσει το έργο στο «Π. Μαγουλάς» μέχρι τέλους του χρόνου, πράγμα που θα δώσει πνοή στην Ακαδημία. Το φθινόπωρο θέλουμε να ξεκινήσουμε έργα στον χώρο του ΟΣΕ για να φτιάξουμε ένα αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο που θα δώσει ώθηση στην υποδομή και θα είναι κόσμημα για την ομάδα και τη Ν. Ιωνία.
Όσον αφορά το Πανθεσσαλικό, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα παίξουμε εκεί. Γίνονται κινήσεις από την Ερασιτεχνική και από εμάς, με σκοπό να τηρηθεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί. Δεν μπορούμε να πετάξουμε «λευκή πετσέτα» για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέταρτον θα δημιουργήσουμε ομάδα Κ17 και θα δώσουμε βάση και εκεί. Δεν νοείται παιδιά από τη Ν. Ιωνία και από τη γενικότερη περιοχή να παίζουνε σε άλλους συλλόγους. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχουμε έτοιμα τα γήπεδα το συντομότερο δυνατόν.
Θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην ανδρική ομάδα και την Κ17, ώστε να δημιουργηθεί ενιαία φιλοσοφία. Θα συγκροτήσουμε όσο γίνεται πιο δυνατό ρόστερ, αν και αυτό είναι περισσότερο δουλειά του προπονητή και του κ. Στύλα».

 Στύλας: Έχουμε έτοιμους 18 ποδοσφαιριστές

Ο Ρήγας Στύλας είπε ότι η πλευρά Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμη να πάρει το χρίσμα και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν κλειστεί 18 ποδοσφαιριστές που θα έρθουν άμεσα στον Βόλο
«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το χρίσμα. Σε συνέντευξή μου είχα αναλύσει το πρότζεκτ που ετοιμάζουμε με τον κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να έχουμε αρμοδιότητα. Δουλεύουμε πυρετωδώς εδώ και τρεις εβδομάδες και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στον Βόλο 18 ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν προσθαφαιρέσεις ή ενίσχυση σε θέσεις που πρέπει. Δεν μπορώ να πω ονόματα γιατί δεν έχουμε επίσημα το χρίσμα.

Θα δημιουργήσουμε μια πολύ μαχητική ομάδα, να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με ισπανική φιλοσοφία. Από τη θέση «6» και μετά η ομάδα θα είναι… λάτιν. Θέλουμε η ομάδα να έχει «μέταλλο» και να παίζει πάντα για τη νίκη.
Ο Ισαάκ Χοβέ είναι «άρρωστος» με τη Νίκη. Θέλει πολύ να δουλέψει στη Νίκη. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες Σούπερ Λιγκ για τους ποδοσφαιριστές και να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από τα καθήκοντά τους στο γήπεδο» υπογράμμισε.

Τοποθετήσεις έκαναν και δύο παλιά στελέχη της ΠΑΕ Νίκη. Πρώτα μίλησε ο Αντώνης Ακτσιαλής, που εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η βολιώτικη ομάδα ανήκει ήδη στη Φούτμπολ Λιγκ. «Κάποιοι από τη Μεσσηνία τα έβαλαν με τον Περικλή Λασκαράκη επειδή πήρε το μέρος της Νίκης. Ωστόσο λειτούργησε ως πρόεδρος της ΕΠΣΘ και γνωρίζει καλά ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουφιδάκης τόνισε: «Είμαι 47 χρόνια μέλος της Νίκης και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μέχρι το 2006. Είμαι υπέρ της ΠΑΕ χωρίς αμφιβολία. Με την ευκαιρία του κ. Παπακωνσταντίνου ήθελα να πω ότι στην πρώτη ΠΑΕ ο επικεφαλής έκανε την μπίζνα του και έφυγε. Στη δεύτερη ΠΑΕ ήξερα το μετοχολόγιο, αλλά οι υπεύθυνοι κρύβονταν, το ίδιο και στην τρίτη. Μία τέταρτη ΠΑΕ άφησε όσα χρέη δεν άφησαν οι προηγούμενοι. Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Παπακωνσταντίνου και στο τιμ του καλή επιτυχία και να ξέρουν ότι το «κλειδί» για την επιτυχία είναι η υποδομή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το