Τοπικά

Κλέβουν καλώδια από το θέατρο στο Ξουρίχτι “Θ”

kalodia

Στόχος αγνώστων που προβαίνουν σε κλοπή των καλωδίων αποτελεί πλέον το Ανοικτό Θέατρο στο Ξουρίχτι, ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια και δυστυχώς απαξιώθηκε, καθώς δεν λειτουργεί.

Σημειώνεται πως από το 2009 το Ξουρίχτι διαθέτει και το δικό του θέατρο, το «Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου», που χαρακτηρίζεται για την πολύ καλή ακουστική, τη μεγάλη σκηνή και τις πολλές θέσεις. Ωστόσο με εξαίρεση δύο χρονιές, τις υπόλοιπες δεν έχει λειτουργήσει για να αποδώσει στην τοπική κοινωνία τα μεγάλα κοινωνικά και πνευματικά οφέλη, αλλά και οικονομικά.

Η αξιοποίηση εκ νέου του Θεάτρου με τις χίλιες θέσεις και την ιδιαίτερη ακουστική αποτελεί κύριο αίτημα της κοινότητας Ξουριχτίου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Το Θέατρο παρακμάζει, απαξιώνεται, υποβαθμίζεται ενώ συνδυάζεται και με το μεγάλο πρόβλημα των κατολισθήσεων στο δρόμο του Ξουριχτίου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως πολύ δύσκολα μπορεί να μεταβεί κανείς εκεί οδικώς.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξουριχτίου κ. Κώστας Νάνος μετέβη πριν μερικές ημέρες στο χώρο του Θεάτρου και διαπίστωσε την εικόνα υποβάθμισης. «Δυστυχώς το Θέατρο στο οποίο τόσα πολλά επένδυσε η περιοχή μας, έχει απαξιωθεί και υποβαθμιστεί. Μάλιστα διαπίστωσα πως έγινε και στόχος αγνώστων οι οποίοι αφαιρούν καλώδια για να τα πουλήσουν στην αγορά του χαλκού. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη φορά αφαίρεσαν 200 μέτρα από υπόγεια καλώδια που χρησιμοποιούνταν για την ηλεκτροδότηση του Θεάτρου».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εμείς ως Τοπική Κοινότητα έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να αξιοποιηθεί επιτέλους το Θέατρο. Είναι ένας σημαντικός χώρος για την περιοχή μας, ένα πραγματικό κόσμημα,  που θα μπορούσε να βοηθήσει πολύπλευρα τον τόπο, αν αξιοποιούταν, όπως έπρεπε. Δυστυχώς μόνο  ένα με δύο χρόνια λειτούργησε και μετά, από τη στιγμή που σημειώθηκαν οι καθιζήσεις και υποχωρήσεις του εδάφους στο δρόμο προς Ξουρίχτι, άρχισαν τα προβλήματα και το Θέατρο δεν λειτούργησε ξανά».

Δυστυχώς μια επένδυση της πολιτείας για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής παραμένει αναξιοποίητη. Όπως τόνισε ο κ. Νάνος, στο Θέατρο θα μπορούσε να διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες να διοργανώνεται η Γιορτή Κάστανου, αλλά και να γίνονται και άλλες δράσεις.

«Η αναβάθμιση του χώρου του Θεάτρου αποτελεί το κύριο αίτημά μας ως Τοπική Κοινότητα. Από κει και πέρα έχουμε και άλλα αιτήματα, όπως, να διαμορφωθεί ο δρόμος προς την παραλία του Λημνιώνα. Το οδικό δίκτυο πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να είναι καλύτερη η πρόσβαση των κατοίκων. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η βελτίωση της κατάστασης στην αγροτική οδοποιία, καθώς έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, όπου οι αγρότες μεταβαίνουν στα κτήματά τους για να ξεκινήσουν τις εργασίες για την ερχόμενη περίοδο. Ακόμη ένα ζήτημα που απασχολεί την Τοπική Κοινότητα είναι ο δημοτικός φωτισμός ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο. Τέλος μεγάλο ζήτημα παραμένει η καθίζηση του δρόμου λίγο πριν φτάσει κάποιος  στο Ξουρίχτι, ερχόμενος από το Νεοχώρι, όπου το πρόβλημα παραμένει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που προκλήθηκε για πρώτη φορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το