Τοπικά

Κλειστό μόνο ένα από τα 701 τμήματα νηπιαγωγείων και Δημοτικών στη Μαγνησία

Ανέγγιχτα από τον κορωνοϊό παραμένουν ουσιαστικά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησία, καθώς αυτή τη στιγμή μόνο ένα τμήμα είναι κλειστό λόγω κρούσματος που παρουσιάστηκε σε μαθήτρια.
Στο 24ο δημοτικό Βόλου που καταγράφηκε κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια, όλα κυλούν ομαλά. Ειδικότερα, όπως τονίστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η αντιμετώπιση της κατάστασης από το σχολείο ήταν υποδειγματική και όλα λειτουργούν κανονικά. Δηλαδή από τη μια το τμήμα που σημειώθηκε το κρούσμα, είναι κλειστό και διεξάγεται τηλεκπαίδευση με τους μαθητές να είναι στα σπίτια τους, ενώ τα μαθήματα στα υπόλοιπα τμήματα του δημοτικού πραγματοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ομαλή είναι η λειτουργία και στα συστεγαζόμενα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του προέδρου συλλόγου δασκάλων Μαγνησίας κ. Απόστολου Μούσιου που επισήμανε πως «από τη Δευτέρα που έκλεισε το τμήμα στο 24ο Δημοτικό λόγω κρούσματος κορωνοϊού, τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και γονείς έδειξαν μια υποδειγματική ψυχραιμία, ενώ υπήρξε η απαιτούμενη συνεργασία με τους φορείς για την καλύτερη διαχείριση».
Ο κ. Μούσιος πρόσθεσε πως από τα 701 τμήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Νομού, μόνο ένα είναι κλειστό λόγω κορωνοϊού. Επίσης από τους 15.000 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία, μόνο οι δεκαπέντε του συγκεκριμένου τμήματος του 24ου Δημοτικού, κάνουν τηλεκπαίδευση, καθώς για τους υπόλοιπους δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «συνιστούμε ψυχραιμία η οποία βέβαια υπάρχει στην τοπική σχολική κοινότητα. Αν παρατηρήσουμε, τι γίνεται σε άλλους νομούς με κρούσματα σε σχολεία και συνεπαγόμενο κλείσιμο τμημάτων ακόμη και σχολικών μονάδων, θα διαπιστώσουμε πως εδώ στη Μαγνησία βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις καταστάσεις. Πάντως μετά από πέντε και πλέον εβδομάδες μαθημάτων τα πράγματα κυλούν ομαλά».
Στα σχολεία γίνεται προσπάθεια για συστηματική τήρηση των υγειονομικών μέτρων με χρήση μάσκας από όλους, αντισηπτικά και τήρηση αποστάσεων. Μάλιστα για να διευκολύνονται κάπως και οι μαθητές πραγματοποιούνται και τα πεντάλεπτα διαλείμματα αφαίρεσης της μάσκας, ώστε οι μαθητές να νιώθουν λίγο καλύτερα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το