Τοπικά

Κλειστό λόγω κορωνοϊού τμήμα των ΕΛΤΑ στον Βόλο – Σε καραντίνα 6 συνάδελφοι του υπαλλήλου που νόσησε 

Κορωνοϊός «χτύπησε» το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου με δύο κρούσματα σε αξιωματικούς, ενώ θετικός βρέθηκε και ένας 12χρονος μαθητής. Συνολικά στο νησί τα νέα κρούσματα είναι τρία. Στον Βόλο καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα. Τα δύο, μια 65χρονη γυναίκα και μια 48χρονη, εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Βόλου και δεν έχουν καμία επιδημιολογική σύνδεση μεταξύ τους. Κρούσμα Covid-19 εντοπίστηκε και στα ΕΛΤΑ του Βόλου. Πρόκειται για εργαζόμενο σε τμήμα του δευτέρου ορόφου που κόλλησε τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ τον ιό έχει κολλήσει και ο ηλικιωμένος πατέρας του. Το τμήμα εργασίας του σφραγίστηκε και θα γίνει απολύμανση. Λήφθηκαν επίσης δείγματα από έξι συναδέλφους του, που θα μείνουν καραντίνα για 14 ημέρες ενώ η κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ θα λειτουργεί κανονικά. Το τμήμα, όπου εργάζεται ο υπάλληλος, θα μείνει κλειστό σήμερα και θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα κανονικά. Ο ίδιος είναι ασυμπτωματικός και κανένα άλλο μέλος από την οικογένειά του, εκτός του πατέρα του, δεν έχει κολλήσει. Η τραγικότητα της ιστορίας είναι ότι ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας που ασθένησε πρώτο, «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγες ημέρες και κόλλησε κορωνοϊό μέσα στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τους συγγενείς του, από επίσης ηλικιωμένο πρόσωπο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο… Για την ασθένεια των δύο ηλικιωμένων ατόμων που νοσηλεύτηκαν στον ίδιο θάλαμο ενοχοποιήθηκε το επισκεπτήριο. Ωστόσο, από το Νοσοκομείο διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των ασθενών, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για τυχόν μετάδοση του ιού από ασυμπτωματικούς συγγενείς.  Για το Νοσοκομείο του Βόλου όλοι οι θάλαμοι είναι “ασφαλισμένοι” από κορωνοϊό . Θετικό σε κορωνοϊό είναι και συγγενικό πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου, σύμφωνα με τεστ που έγινε σε ιδιωτική κλινική του Βόλου και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ.

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα Covid-19.
7 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (19/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 4 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας τρία στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα στο εργαστήριο του Α.Π. Θεσσαλονίκης.
-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα Covid-19.
11 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε αθλητικό σωματείο της Ελασσόνας και προέκυψαν δέκα κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 2 ακόμη κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και προέκυψαν ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας. Επιπρόσθετα, 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (19.10.2020) – (21.10.2020) και κρούσματος άλλης γεωγραφικής περιοχής και εξετάστηκαν δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Επιλογικά, 3 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 4 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Γ.Ν. Λάρισας.
Δύο ακόμη κρούσματα σε παιδιά ιδιωτικού σχολείου στη Λάρισα, προέκυψαν μετά από διενέργεια εξετάσεων. Πρόκειται για μαθητές της Α’ και Δ’ Δημοτικού, ενώ το πρωί είχε εντοπιστεί ένα ακόμη κρούσμα σε μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού στο ίδιο σχολείο.

Θετική σπουδάστρια της ΣΜΥ
Θετικό βγήκε ένα από τα τεστ που διενεργήθηκαν για κορωνοϊό σε σπουδαστές και σπουδάστριες της ΣΜΥ. Τα τεστ έγιναν στο πλαίσιο ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ, λόγω επαφής με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πλέον και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα σε συνεργασία ΕΟΔΥ και ΓΕΕΘΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το