Τοπικά

Κλειστή για ΙΧ η παραλιακή οδός στην Κάτω Γατζέα

Κλειστή θα είναι για όλα τα οχήματα η παραλιακή οδός της Κάτω Γατζέας από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά από 7 μ.μ. έως 1 π.μ., καθώς και όλες τις Κυριακές και αργίες του έτους από 12 μ. έως 8 μ.μ., σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου. Η απόφαση ελήφθη μετά από αντίστοιχη πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου Νηλείας και εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Όπως επισημαίνεται στην τεχνική έκθεση «πρωτεύουσα σημασία για την ασφάλεια των πεζών και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μελέτης, έχει ο όσο τον δυνατό περιορισμός των κυκλοφοριακών φόρτων και της ζήτησης στάθμευσης στην παραλιακή, και ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες».
Η απαγόρευση της στάθμευσης, τις προτεινόμενες ώρες και μέρες, θα γίνεται με κατακόρυφη σηματοδότηση [τοποθέτηση της πινακίδας Ρ-55], με συνοδευόμενη πληροφοριακή πινακίδα, όπου θα ενημερώνει για τις ώρες και τις μέρες ισχύος της.
Η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο του οικισμού Κάτω Γατζέας είναι σε περιοχή εντός των ορίων οικισμού. Δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ούτε υπάρχει παρέμβαση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Βόλου – Αργαλαστής.
Επίσης, όπως άλλωστε τονίζει και η πινακίδα Ρ-55, επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης και παρόδιων ιδιοκτησιών.
Ο δρόμος, όπου θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, 1ος παράλληλος προς την παραλιακή έχει επαρκές πλάτος 7,00μ. (σε κάποια σημεία 6,50μ) για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δεν υπάρχει υφιστάμενη σήμανση στην περιοχή, που να εμποδίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υποστηρίζουν την κίνηση Ατόμων Με Αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το