Τοπικά

Κλειστά πέντε Γυμνάσια και Λύκεια λόγω καταλήψεων

 

Ανοιγοκλείνουν τα σχολεία στον Βόλο με άλλα Λύκεια και Γυμνάσια να μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων και άλλα να βγαίνουν.
Οι καταλήψεις δημιουργούν συνθήκες «φυσαρμόνικας» ως προς τη λειτουργία των σχολείων.
Χθες σε κατάληψη βρίσκονταν το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το οποίο διανύει την έβδομη μέρα που είναι κλειστό, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου το οποίο είχε κατάληψη δύο μέρες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά έκλεισε ξανά χθες, καθώς και τα 5ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο Βόλου ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο Βόλου που φορά φέτος μπήκε εκεί το λουκέτο.
Χθες έληξε η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας η οποία διήρκεσε πέντε μέρες. Μάλιστα για να εισέλθουν οι μαθητές στο διδακτήριο μάλλον εκπονήθηκε σχέδιο, καθώς δεν μπήκαν από την κεντρική είσοδο, αλλά από μία από τις άλλες πόρτες που υπάρχουν στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.
Οι καταλήψεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις σχολικές μονάδες. Όπως αναφέρουν διευθυντές «εμείς ερχόμαστε από τις 6 το πρωί για να μην μας προλάβουν οι μαθητές και βάλουν λουκέτα, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτοί έχουν έρθει πολύ νωρίτερα. Μαθαίνουμε πως έρχονται στα σχολεία από τις 2 ή και 3 τα ξημερώματα για να βάλουν τα λουκέτα».
Όσο δε για τα αιτήματα, τα περισσότερα είναι εκτός των δυνατοτήτων παρεμβάσεων των διευθυντών. Ενδεικτικά σε ένα σχολείο ένα αίτημα ήταν να μειωθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα που πωλούνται από το κυλικείο, σαν ο διευθυντής να έχει αυτή τη δυνατότητα παρέμβασης.
Επίσης έχουν ακουστεί περιπτώσεις μαθητών που με δίκυκλα μεταβαίνουν σε άλλα σχολεία για να συμπαρασύρουν τους μαθητές σε κατάληψη. Σε ένα σχολείο οι εξωσχολικοί πέταγαν νεράντζια και κλήθηκε η αστυνομία.
Μέσα σε όλα αυτά ήδη σε κάποια σχολεία οι μαθητές ξεκίνησαν να με τον γνωστό πλέον νεραντζοπόλεμο από τον οποίο κατά το παρελθόν έχουν τραυματιστεί ακόμη και καθηγητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το