Τοπικά

«Κλείνουν» ήδη τραπέζια στα τσιπουράδικα και τις ταβέρνες για την επόμενη εβδομάδα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους επαγγελματίες της εστίασης για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου. Η επαναλειτουργία της εστίασης αφορά μόνο τα καταστήματα που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Η μετακίνηση των θαμώνων θα γίνεται πάλι με κωδικό και συγκεκριμένα με τον κωδικό «6» στο 13033. Στα καταστήματα θα απαγορεύεται η μουσική, ενώ σχετικά με τις μετακινήσεις, μετά την Κυριακή του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 11 το βράδυ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα καταστήματα στον κλάδο της εστίασης θα πρέπει να κλείνουν έως τις 22:45 προκειμένου να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν οι πελάτες στο σπίτι τους.

Καταστηματάρχες προετοιμάζουν τα τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου να τοποθετηθούν οι πελάτες σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες αποστάσεις. Όσον αφορά στις αποστάσεις, ισχύουν αυτές που ίσχυαν και το προηγούμενο διάστημα, πριν «κατεβάσει ρολά» η εστίαση, δηλαδή 0,90 εκ. αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα, 1,20 εκ. αν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών, 1,80 εκ. αν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών.

Μεγάλο είναι πάντως το ενδιαφέρον του κόσμου που τηλεφωνεί ήδη σε επιχειρήσεις εστίασης όπως ταβέρνες και τσιπουράδικα για να κάνει κράτηση. Το άνοιγμα της εστίασης το περίμεναν για πολύ καιρό τόσο οι νέοι όσο και οικογένειες. Η επαναλειτουργία της λίγο πριν τον εορτασμό και της Πρωτομαγιάς αναμένεται να προσελκύσει όλους τους πολίτες που κουράστηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες να μένουν σπίτι τους. Δύσκολη είναι η Δευτέρα για τις ταβέρνες, καθώς ο κόσμος έχει φάει κρέας οικογενειακά στο πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο οι κρατήσεις υπάρχουν. Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Στατήρας, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στις Μικροθήβες με την ονομασία «Στατήρας» οι κρατήσεις που γίνονται είναι από οικογένειες αλλά και από παρέες, τόσο από την περιοχή αλλά και από τον Βόλο και τον Αλμυρό. Μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για τραπέζι την Πρωτομαγιά, δηλαδή την Τρίτη 4 Μαΐου και όπως σημείωσε οι επιχειρηματίες της εστίασης ευελπιστούν να παραμείνει ο καλός καιρός, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν μόνο σε εξωτερικό χώρο. Ανυπομονησία υπάρχει για τη λειτουργία και των τσιπουράδικων, το σήμα κατατεθέν του Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη από το τσιπουράδικο «Λέπι» στην παραλία του Βόλου, υπάρχουν αρκετά τηλεφώνα από ενδιαφερόμενους που θέλουν να κλείσουν τραπέζι για τη Δευτέρα.
Από την πλευρά του ο κ. Καλούτσας που λειτουργεί την ψησταριά-ταβέρνα «Μπριζόλα» στην οδό Δερβενακίων και μέσα στον Μάιο θα λειτουργήσει και την ταβέρνα «Θράκα» στην παραλία, σημείωσε ότι προς το παρόν το ενδιαφέρον υπάρχει από τον κόσμο για κρατήσεις, αλλά η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί την ημέρα που θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά. Οι κρατήσεις, όπως είπε, αφορούν περισσότερο οικογένειες καθώς υπάρχει ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία της εστίασης πρέπει να τηρούνται κανόνες ως μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Έτσι είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης, πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, ενώ υποχρεωτική είναι επίσης η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι. Επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ). Η χρήση του μπαρ από τους πελάτες επιτρέπεται με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το