Τοπικά

Κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Ζαγορά – Δρομολογούνται κινητοποιήσεις

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά είναι ένα από τα 51 υποκαταστήματα που πρόκειται να κλείσει τον Δεκέμβριο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργία στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων αλλά και ταλαιπωρία στους κατοίκους όλου του Ανατολικού Πηλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαγγελματικού Συλλόγου της περιοχής «Ξένιος Ζεύς».

Όπως επισημαίνεται, «μόνο οι συναλλαγές από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ζαγορίν”, ανέρχονται σε 20.000.000€ περίπου, με τα ετήσια έσοδα εξαγωγών να κινούνται μεταξύ 1.000.000 με 1.500.000€. .Επίσης το ενεργητικό του καταστήματος αυξάνεται από τις καθημερινές συναλλαγές, των 5.000 περίπου μόνιμων κατοίκων και επιπρόσθετα των θερινών επισκεπτών.
Τέλος, υπάρχει μια ακόμη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των ηλικιωμένων οι οποίοι εξυπηρετούν αποκλειστικά όλες τις τραπεζικές ανάγκες τους από το κατάστημα μη δυνάμενοι να χρησιμοποιήσουν καμία ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία». Ο Επαγγελματικός Σύλλογος της περιοχής της Ζαγοράς «Ξένιος Ζεύς» εκτιμά ότι το ύψος των καταθέσεων του καταστήματος είναι πάνω από 30.000.000 Ευρώ και η ενδεχόμενη λύση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και υπηρεσιών είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των πολλαπλών καθημερινών αναγκών επαγγελματιών, κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών της περιοχής.
«Όλα τα παραπάνω αποκτούν “ειδική βαρύτητα” στην κοινωνική υπευθυνότητα του Ομίλου Πειραιώς, αν συνυπολογίσουμε τις καιρικές συνθήκες της χειμερινής περιόδου, με χιονοπτώσεις και παγετούς, που καθιστούν τις μετακινήσεις των πολιτών για την πόλη του Βόλου δύσκολες και από οικονομικής άποψης, κοστοβόρες και μη συμφέρουσες. Αυτό είναι ακριβώς και το κλειδί της επιτυχίας του εδώ καταστήματος… η καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου. Ως «Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς» ο πλέον επίσημος φορέας των Επαγγελματιών της περιοχής θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής σε συντονισμένες αντιδράσεις – διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις με σκοπό την παραμονή του Υποκαταστήματος της Πειραιώς στην Ζαγορά.

Προς την Τράπεζας Πειραιώς διαμηνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την μαζική συνεργασία όλων των επαγγελματιών και των οικονομικών φορέων της περιοχής με το εν λόγω υποκατάστημα της Ζαγοράς εφόσον το κατάστημα συνεχίσει την λειτουργία του παρά τις ποικιλότροπες κρούσεις από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θέλουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους τις καταθέσεις και τις δανειακές ανάγκες του συνόλου της περιοχής.
Η απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά Πηλίου προσβάλει και υποβαθμίζει την περιοχή», καταλήγει ο Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το