Τοπικά

«Κλείνει» για εργασίες στις 8 Μαρτίου η μεταλλική γέφυρα στο «Κορδόνι»

Κλειστή θα παραμείνει από 8 έως 23 Μαρτίου για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης από τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου η μεταλλική γέφυρα του κυματοθραύστη στο γνωστό «Κορδόνι» στην παραλία του Βόλου. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκρ. Αναγνώστου και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου ομόφωνα ενέκρινε την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης της μεταλλικής γέφυρας πρόσβασης στον Προσήνεμο Μώλο (Κυματοθραύστη) και τη λήψη των σχετιζόμενων με τις εργασίες μέτρων:

-Αποκλεισμός της πρόσβασης από και προς τον κυματοθραύστη στο σημείο της μεταλλικής γέφυρας για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, από 08-03-2021 έως 23-03-2021. Με την απόφαση εξουσιοδοτείται ο διευθύνων σύμβουλος να παρατείνει το ανωτέρω χρονικό διάστημα για τις περιπτώσεις που προκύψουν συνθήκες αδυναμίας εκτέλεσης των εργασιών (πχ καιρικές συνθήκες).
-Απομάκρυνση των ελλιμενιζόμενων σκαφών από τις θέσεις μονίμου αγκυροβολίου τους, σε απόσταση 100μ από τη γέφυρα και εκατέρωθεν αυτής (τόσο από την πλευρά της κεντρικής παραλίας όσο και από τη γένεση του κυματοθραύστη) για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.
-Προσωρινή ρυμούλκηση μεταφορά και εγκατάσταση δυο πλωτών προβλητών σκυροδέματος στο κάτω μέρος της γέφυρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως δάπεδο εργασίας.
-Τοποθέτηση πλωτού φράγματος εκατέρωθεν της γέφυρας για τη συγκράτηση των επιπλεόντων υποπροϊόντων της απόξεσης, προκειμένου στη συνέχεια να συλλεχθούν και να διατεθούν σε κατάλληλο αποδέκτη.
Να αναφερθεί ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του κοινού μέσω ανακοινώσεων στον τοπικό Τύπο και στον ιστότοπο του ΟΟΒ αναφορικά με το χρονικό διάστημα που η πρόσβαση στον κυματοθραύστη δεν θα είναι εφικτή.
Παράλληλα, η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ενημέρωση και συνδρομή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το