Αθλητισμός

«Κλειδώνει» τη 2η θέση με «τρίποντο» η Νίκη

Τον Διγενή Νεοχωρίου υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό στάδιο η Νίκη, σε εξ αναβολής συνάντηση της 25ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι έδρας που δίνουν οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι θα επιδιώξουν να συνδυάσουν θέαμα και ουσία. Μάλιστα, εφόσον κατακτήσουν το «τρίποντο» θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την 2η θέση στον 4ο όμιλο.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Νίκη είναι το μεγάλο φαβορί του σημερινού αγώνα. Ποιοτικά είναι ανώτερη του Διγενή, ενώ υπερτερεί και σε εμπειρία. Η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώνεται και από τον βαθμολογικό πίνακα, αφού οι Βολιώτες βρίσκονται στην 2η θέση με 42 βαθμούς, ενώ οι Τρικαλινοί έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία. Οι 22 πόντοι που έχουν συγκεντρώσει τους έχουν κατατάξει στην 10η θέση.

Η Νίκη έχει και επιπλέον κίνητρο για το σημερινό ματς, αφού θέλει να κρατήσει την 2η θέση, ποντάροντας και στη δικαστική διαμάχη με τον ΝΠΣ Βόλος. Αν κερδίσει θα αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς του 3ου Αστέρα Ιτέας, ο οποίος δεν θα μπορεί να την φτάσει, ακόμη και αν την νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής.
Αυτός είναι ο λόγος που η τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων» θα παρατάξει ένα επιθετικογενές σχήμα, που θα πιέσει ψηλά και θα επιδιώξει από την αρχή να δώσει ένα γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι. Στόχος του θα είναι το γρήγορο γκολ, με το οποίο ο αγώνας θα γίνει πιο εύκολος στη συνέχεια. Φυσικά, το ιδανικό για τη Νίκη είναι να φτάσει σε μία άνετη επιτυχία προσφέροντας και όμορφο θέαμα στον κόσμο της.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Έτσι, η πιθανή αρχική ενδεκάδα των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου θα είναι η εξής: Τερματοφύλακας ο Θεολόγης. Δεξιός οπισθοφύλακας ο Γενιτσαρίδης και αριστερός ο Λάιος, ενώ ο Χρ. Καρτσαμπάς και ένας εκ των Κοντοέ ή Κραγιόπουλου θα παίξουν στις θέσεις των στόπερ.
Οι Ντόλγκι και Μέτσε θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι. Ο Ιορδανίδης θα αγωνιστεί μπροστά τους στον άξονα έχοντας επιτελικά καθήκοντα, ενώ από τις πτέρυγες θα επιχειρούν ο Ντινιωτάκης (δεξιά) και ο Μπάιριτς (αριστερά). Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τζιώρας.

Ο Διγενής
Ο Διγενής Νεοχωρίου έχει χάσει τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, αλλά θα προσπαθήσει σήμερα για το θετικό αποτέλεσμα για λόγους γοήτρου. Η ομάδα της Οιχαλίας θα αγωνιστεί με ανεβασμένο το ηθικό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων την περασμένη Κυριακή. Όμως, ενδέχεται να παρουσιάσει και σημάδια κούρασης από τη στιγμή που χρειάστηκε να παίξει παράταση στον τελικό με τον Βράχο Καστρακίου.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να παίξει σήμερα ο παίκτης-προπονητής του Διγενή Αχιλλέας Σαρακατσάνος, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου αποβλήθηκε.

«Σφυρίζει» ο Τσιτσανούδης
Ο Βάιος Τσιτσανούδης της ΕΠΣ Λάρισας θα είναι ο διαιτητής του σημερινού αγώνα στο Πανθεσσαλικό. Βοηθοί του από την ίδια Ένωση θα είναι ο Χρήστος Καραγιάννης και ο Κωνσταντίνος Στάικος. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα κ. Τσαπράζη. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Στέφανος Καλυβιώτης από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η δύναμη των λέξεων και πώς μάς επηρεάζουν

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ Η γλώσσα αποτελεί το μέσο επικοινωνίας του ανθρώπου, τον τρόπο της έκφρασής…

16 Ιουνίου 2024

Η Ευφυΐα της Ανθεκτικότητας: Δεξιότητες με ευφυΐα για αντιμετώπιση  προκλήσεων και προώθηση προσωπικής ανάπτυξης

      Της  Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου,  Εικαστικού   Στην εποχή μας, η ανθεκτικότητα αποτελεί μία…

16 Ιουνίου 2024

«Δεν Θα Ξεχάσουμε Ποτέ!»

Του Πασχάλη Δήμου, συμβούλου Εκπαίδευσης Δασκάλων Μαγνησίας Ειδική έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την 50ή Μαύρη…

16 Ιουνίου 2024

Μνήμη γιατρού Καραμάνη –  Η ζωή του και το σανατόριο

    Γράφει ο  ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΓ. ΒΟΛΙΩΤΗΣ, e-mail: volvla@otenet.gr   «Ο γιατρός ενίοτε θεραπεύει, συχνάκις…

16 Ιουνίου 2024

Παρουσίαση βιβλίου της Λιλής Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας Περίπατοι»

Το βιβλίο της Λιλής Χ. Τσουρνάβα - Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας περίπατοι» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την…

16 Ιουνίου 2024

Γερμανία: Άντρας απειλεί με τσεκούρι αστυνομικούς στο Αμβούργο πριν από αγώνα του Euro – Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε στο Αμβούργο το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Ολλανδίας με την Πολωνία για το Euro.…

16 Ιουνίου 2024