Ελλάδα

Κλάταραν οι σχολές, κίνδυνος για το εξάμηνο

φοιτητές σχολές

Αντιμέτωποι ακόμη και με το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές που πρόκειται να μεταγραφούν στα κεντρικά ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι φοιτητές δεν μπορούν να παρακολουθούν εργαστηριακά μαθήματα.

Οι διοικήσεις των ΑΕΙ, όπως του Καποδιστριακού, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας οικονομική ενίσχυση αντίστοιχη με τον επιπλέον αριθμό φοιτητών που θα δεχθούν, διαφορετικά -αναφέρουν- θα βρεθούν μπροστά σε αδιέξοδο λειτουργίας τους.

Την ίδια στιγμή, αρκετά τμήματα των κεντρικών ιδρυμάτων βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς θα δεχθούν πολλαπλάσιο αριθμό φοιτητών, ενώ ολόκληρα ιδρύματα όπως το ΕΜΠ θα απορροφήσουν έως και 70% επιπλέον φοιτητές.

Αναφορικά με τα τμήματα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιατρικής Αθήνας. Οπως τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, από τους 168 που εισήχθησαν αρχικά, το τμήμα θα δεχθεί συνολικά 421. Ερωτηθείς για το αν οι φοιτητές που μεταγράφονται στο πανεπιστήμιο κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, παραδέχτηκε ότι υφίσταται ζήτημα.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το