Πολιτισμός

Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών», στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα (πάρκο Ζάχου), στον Βόλο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ απομένουν δύο ακόμη προβολές:
Δευτέρα 15 Ιουλίου, 21.30, Επιθεωρητής Κάλαχαν (Dirty Harry), διάρκεια 98’, ΗΠΑ, 1971, σκηνοθεσία: Ντον Σίγκελ, με τους Κλιντ Ίστγουντ, Χάρι Γουαρντίνο, Τζον Βέρνον. Είναι η πρώτη ταινία που εισήγαγε τον χαρακτήρα του «σκληρού» επιθεωρητή Χάρι Κάλαχαν, τον οποίο υποδύθηκε ο Κλιντ Ίστγουντ. Η υπόθεση αφορά στις προσπάθειες ενός αστυνομικού του τμήματος του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους και αποφασίζει να παρακάμψει το αυστηρό γράμμα του νόμου προκειμένου να συλλάβει έναν επικίνδυνο ελεύθερο σκοπευτή.

Δευτέρα 22 Ιουλίου, 21.30, Σκυλίσια Μέρα (Dog Day Afternoon), διάρκεια 125’, ΗΠΑ, 1975, σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ, με τους Αλ Πατσίνο, Τζον Καζάλ, Τσαρλς Ντέρνινγκ. Στην ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δυο φίλοι επιχειρούν να ληστέψουν μία τράπεζα στη Νέα Υόρκη. Όταν τα πράγματα στραβώνουν αναγκάζονται να κρατήσουν προσωπικό και πελάτες ως ομήρους προκειμένου να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με την αστυνομία. Λίγο αργότερα θα καταφτάσουν στην περιοχή κόσμος, αλλά και δημοσιογράφοι και θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της ληστείας… Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ και τελικά απέσπασε το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το