Τοπικά

ΚΚΕ Βόλου: “Όποια προβιά και αν βάλει, ο λύκος θα παραμείνει …λύκος”

Το ΚΚΕ Βόλου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αν δεν ήταν προκλητική, θα κινούνταν στα όρια της γελοιότητας, η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή μας, σε ρόλο τοπικού ευεργέτη, καθαρίζοντας την παραλία του Αναύρου από τα σκουπίδια, υπό την αιγίδα της δημοτικής αρχής Βόλου.
«Εθελοντισμός» με μπροστάρη τον Αχ. Μπέο, που για άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα – μετά το πλασάρισμα του αμερικανικού σχεδίου για τη μονάδα LNG στον Παγασητικό – επιβεβαιώνει το ρόλο του ως καλός ντίλερ των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Βόλο. Είναι και ο λόγος που απολαμβάνει τη στήριξη όλου του αστικού πολιτικού συστήματος ως το εκλεκτό παιδί για τις βρώμικες μπίζνες των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, που τώρα στις πολεμικές συνθήκες βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και εντείνουν τη στρατιωτική προετοιμασία.
Αυτό ακριβώς είναι η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» που διεξάγεται στη Μαγνησία, σε συνεργασία με τους πεζοναύτες των ΗΠΑ: μια πρόβα πολέμου απέναντι στη Ρωσία, για να εξασφαλιστούν τα ενεργειακά και εμπορικά συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και βιομηχάνων που συμπλέουν με εκείνα των Αμερικάνων. Τον λογαριασμό του πολέμου τον πληρώνουν ήδη οι λαϊκές οικογένειες της χώρας μας.
Η «συνεισφορά στην τοπική κοινότητα» για τη «σύσφιξη σχέσεων» όπως βαφτίστηκε ο καθαρισμός του Αναύρου, στα πλαίσια του προγράμματος COMREL του στρατού των ΗΠΑ, είναι μια φτηνή προσπάθεια να διαμορφωθεί κλίμα αποδοχής σε λαϊκές δυνάμεις της μετατροπής της περιοχής μας σε θύτη και θύμα των δολοφονικών σχεδίων του ευρωατλαντικού μπλοκ.
Όποια προβιά και αν βάλει, όσο μασκάρεμα και αν του κάνουν παράγοντες όπως ο Αχ. Μπέος, ο λύκος θα παραμείνει λύκος. Και βρίσκεται στις γειτονιές μας, στο Γεωργούλα και τη Ν. Ιωνία, στα χωριά μας, στο Στεφανοβίκειο και στην Κάπουρνα, όχι για «κοινωνικό έργο», αλλά για να μοιράσει καταστροφή και θάνατο, χρησιμοποιώντας τις υποδομές της περιοχής μας, στα πλαίσια της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει στη βουλή για ψήφιση μέσα στη βδομάδα η ΝΔ.
Έχει καταρρεύσει προ πολλού η γνωστή προπαγάνδα ότι το ΝΑΤΟ μας προστατεύει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η άσκηση του τουρκικού στρατού για κατάληψη νησιού στο Αιγαίο που έγινε υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα η προσφυγούπολη Ν. Ιωνία, όπου διανυχτερεύουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες, γνωρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τι σημαίνει «συμμαχική» προστασία στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Τώρα, όσο ποτέ, είναι απαραίτητη η έκφραση της πιο μαζικής καταδίκης της παρουσίας των ΗΠΑ στη Μαγνησία, με όλους τους τρόπους, από τους φορείς του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, από κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται. Ώστε να ξηλωθούν οι βάσεις, να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στο κέντρο του Βόλου

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο του Βόλου. Το τροχαίο σημειώθηκε Ιάσονος - Καρτάλη…

27 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται στον αέρα

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους και άλλες σφοδρές καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ αυξήθηκε…

27 Μαΐου 2024

Απίστευτο: Αγριογούρουνο “βολτάρει” στην Αγ. Παρασκευή -video

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν σήμερα πριν λίγη ώρα περίοικοι στη συνοικία της Αγ.…

27 Μαΐου 2024

Πυρά της αντιπολίτευσης μετά τα πρόστιμα σε Ασημακοπούλου, ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων…

27 Μαΐου 2024

Νάξος: 34χρονος υπάλληλος απείλησε με καραμπίνα παρέα στο δρόμο

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Νάξο το απόγευμα της Κυριακής (26/5) όταν λίγο έλειψε καβγάς μεταξύ μιας…

27 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα το δύσκολο καλοκαίρι του 2015»

Στη Κέρκυρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνοντας τις περιοδείες του δύο εβδομάδες πριν από τις…

27 Μαΐου 2024