Τοπικά

ΚΚΕ Σκιάθου: “Εν μέσω πανδημίας και χαμηλών θερμοκρασιών, τέθηκαν ζωές σε κίνδυνο”

Σε ανακοίνωσή της για τη διακοπή ρεύματος στις Σποράδες το τελευταίο 24ωρο με το πρώτο χιόνι, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Σκιάθου του ΚΚΕ επισημαίνει ότι φανερώνει σε όλο της το μεγαλείο τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της “απελευθέρωσης” στον κλάδο της ενέργειας που εδώ και δεκαετίες έχουν προωθήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις μνημονιακές τους “υποχρεώσεις”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της

“Δεν είναι υπερβολή ότι το τελευταίο 24ωρο, εν μέσω πανδημίας και χαμηλών θερμοκρασιών, τέθηκαν ζωές σε κίνδυνο. Η συνεχής ¨εξυγίανση” στα οικονομικά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, ο πλήρης κατακερματισμός και ιδιωτικοποιήση τους, σημαίνει υποστελεχωμένες υπηρεσίες, ασυντήρητα δίκτυα, εργαζόμενους εργολαβικούς χωρίς δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή που στους βιομηχάνους ισχύουν “χαριστικά” τιμολόγια , τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους περιμένει η σφιχτή “θηλιά” των χαρατσιών, των εκβιασμών και των πιέσεων για αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική υπάρχει λύση. Συγκρότηση ενιαίου, κρατικού φορέα Ενέργειας, κεντρικό σχεδιασμό με αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, μόνιμες θέσεις εργασίας για φθηνή ενέργεια για όλο το λαό”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το