Τοπικά

KKE: “Άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση”

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη μόρφωση και την υγεία ζητεί η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καταλογίζοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για το άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων ενώ, όπως αναφέρει στηρίζει μόνο τους ιδιώτες της Υγείας.
Όπως αναφέρει η Τ.Ε. του ΚΚΕ , για άλλη μια φορά σε διάστημα λίγων μηνών, η κυβέρνηση ανακοινώνει το κλείσιμο των Λυκείων, με αρκετά τμήματα σε Γυμνάσια και Δημοτικά να μπαίνουν επίσης σε καραντίνα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεδομένου πως όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Επιτείνει, έτσι την ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, σε μια περίοδο που οι εμβολιασμοί καθυστερούν και βάζει επικίνδυνα εμπόδια στη μόρφωση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογική υγεία των παιδιών, καταφεύγοντας στην –απαράδεκτη παιδαγωγικά- τηλεκπαίδευση.

Στην ανακοίνωσή του δηλώνει:
«Από το Γενάρη το ΚΚΕ απαίτησε τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο δυο μήνες μετά από το άνοιγμά τους, να ξανακλείσουν τα σχολεία….
Μέτρα όπως:
-προσλήψεις εκπαιδευτικών,
-σπάσιμο τμημάτων, ώστε να παρακολουθούν σε κάθε τμήμα μέχρι 15 μαθητές,
με παράλληλη αξιοποίηση αιθουσών,
-συνεχή, δωρεάν και μαζικά τεστ στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-προσλήψεις καθαριστριών και ουσιαστικά μέτρα για την συνεχή και καθημερινή καθα-ριότητα και απολύμανση των σχολείων.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη για το διαδοχικό άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και πείθει και τον πλέον δύσπιστο, ότι μετρά ως κόστος την προστασία της Υγείας του λαού, καθώς αρνείται να χρηματοδοτήσει τόσο αυτές τις αλλαγές στα σχολεία, όσο και να στηρίξει γενναία το δημόσιο σύστημα Υγείας, την ίδια ώρα που χαρίζει δις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ας αφήσει την κοροϊδία πως …..νοιάζεται για την ασφαλή κοινωνικοποίηση και μόρφωση των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον, όταν δια στόματος της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή δηλώνει πως «αν παραταθεί το σχολικό έτος, θα γίνει γι αυτό το λόγο κι όχι γιατί δε θα έχει καλυφθεί η ύλη»….
Δεν είναι πραγματική έγνοια το «άνοιξε-κλείσε» τα σχολεία, χωρίς ούτε ένα μέτρο. Δε δείχνει ενδιαφέρον η επιμονή σε μέτρα και νομοσχέδια που κάνουν την Παιδεία πιο ακριβή και δυσβάσταχτη για τη λαϊκή οικογένεια (βλέπε Τράπεζα Θεμάτων), ούτε φυσικά η καταστολή με ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις, των φοιτητών και μαθητών που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο και για ανοιχτά και ασφαλή από τον κορονοϊό Πανεπιστήμια. Αντίθετα, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση μετράει τις ζωές και τα δικαιώματά μας, όπως τα νοσοκομεία: ως κόστος.
Η κυβέρνηση διαθέτει λεφτά για τους ιδιώτες της Υγείας, αλλά όχι για Παιδεία και Υγεία, στο ύψος των αναγκών μας!

Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων, μαχητικά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν:
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
• Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
• Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
• Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
• Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, να μην εφαρμοστούν φέτος οι αλλαγές στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, μονιμοποίηση καθαριστριών, μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους ωραρίου προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μέτρα που αποτελούν βέβαια και την προϋπόθεση του αναγκαίου γρήγορου εμβολιασμού του πληθυσμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το