Τοπικά

ΚΚΕ: Προβοκατόρικα συνθήματα σε τοίχους του Βόλου με την υπογραφή του «σφυροδρέπανου»

Την ύπαρξη προβοκατόρικων συνθημάτων με την υπογραφή του «σφυροδρέπανου» σε τοίχους στο κέντρο του Βόλου καταγγέλλει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ δηλώνει επίσης ότι είναι προβοκάτσια όσα μεταφέρονται από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, δηλαδή το ΚΚΕ απαιτεί το κλείσιμο του εργοστασίου.
Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ:

«Εδώ και αρκετές μέρες στο κέντρο του Βόλου έχει εμφανιστεί σε διάφορα σημεία σε τοίχους το σύνθημα «Να φύγει η ΑΓΕΤ» με υπογραφή το σήμα του σφυροδρέπανου. Επίσης, με παρόμοιο τρόπο, βάφοντας τες με το σφυροδρέπανο, έχουν καλυφθεί οι αφίσες που καλούσαν για το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

Πρόκειται για προβοκατόρικα συνθήματα και δραστηριότητα, που δημιουργεί συγχύσεις στον κόσμο της πόλης σε σχέση με τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια προβοκάτσια απέναντι στο ΚΚΕ, ότι δηλαδή δήθεν το ΚΚΕ απαιτεί το κλείσιμο της ΑΓΕΤ, την αναπαράγουν μέσα στο εργοστάσιο οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν αναλάβει ρόλο γραφείου τύπου της εταιρείας.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις του στο ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, έχοντας την πιο συνεπή στάση από την πρώτη στιγμή, όταν οι περιφερειακοί και δημοτικοί του σύμβουλοι αποκάλυπταν τους σχεδιασμούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και το έγκλημα που αποφάσισαν για την πόλη. Στάση που βρίσκεται στην απέναντι όχθη από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, των οποίων οι βουλευτές, εκπρόσωποι, υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ταχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπέρ της καύσης και υπέρ των συμφερόντων της ΑΓΕΤ.

Στους εργάτες του εργοστασίου, επίσης είπαμε από την αρχή την αλήθεια. Ότι η εταιρεία και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του σωματείου, τους χρησιμοποιούν ως όμηρους απέναντι στην πόλη, εκβιάζοντας ότι αν δεν εξασφαλιστεί η κερδοφορία του μονοπωλίου μέσα από τη μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα της Ευρώπης και σε θάλαμο τοξικών αερίων, τότε θα τους πετάξουν στην ανεργία. Να ποια είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η «δίκαιη ανάπτυξη» όπως την αποκαλεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ιδιοκτήτες τους για χάρη της κερδοφορίας με τις ευλογίες και ορισμένες φορές και με τη στήριξη των κυβερνήσεών τους, δεν τα κλείνει το ΚΚΕ ή οι αγώνες. Αυτό πλέον έχει αποδειχτεί περίτρανα και στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά.

Καλούμε τους εργάτες του εργοστασίου να μη δεχτούν την ομηρία της εταιρείας και των εργοδοτικών, να αποκρούσουν τις προβοκατόρικες επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ.
Με την κοινή, οργανωμένη πάλη εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Μπορούμε να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε ζωή με υγεία, με αξιοπρεπές μεροκάματο, με δουλειά με δικαιώματα, να ανοίξουμε δρόμο ώστε κουμάντο στην οικονομία να κάνουν οι παραγωγοί του πλούτου και όχι τα παράσιτα και οι αυλικοί τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το