Τοπικά

ΚΚΕ: Προετοιμάζουν το έδαφος για την υποδοχή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και στο στρατόπεδο Γεωργούλα” 

“Η θέση του ΚΚΕ για το στρατόπεδο Γεωργούλα είναι ξεκάθαρη. Η μετακίνηση της 32 ΤΑΞΥΠ ακολουθεί τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για την προσαρμογή της ταξιαρχίας στην ένταξή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών επεμβάσεων”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος:

Η μεταφορά εντάσσεται στις επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας, με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., με τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ που μετατρέπουν με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς την περιοχή μας σε μια απέραντη Αμερικανική – ΝΑΤΟϊκή βάση (λιμάνι του Βόλου, η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, η 110 στη Λάρισα και η 111 Πτέρυγας Μάχης στην Αγχίαλο, αλλά και του στρατοπέδου Γεωργούλα). Κατά αυτόν τον τρόπο ο Βόλος και η περιοχή μας, σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση από τους ανταγωνισμούς που εντείνονται μεταξύ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ για τη μοιρασιά των «οικοπέδων» και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο και των σφαιρών επιρροής στα Βαλκάνια, μπορεί να μετατραπεί σε Μαγνήτη στρατιωτικών επιθέσεων.
Τους παραπάνω κινδύνους, που ελλοχεύουν, με μοιρασμένους ρόλους, κρύβουν με εκδηλώσεις όπως η χθεσινή με ενορχηστρωτή τον Αχ. Μπέο. Με πρόσχημα την απομάκρυνση της 32 ΤΑΞΥΠ, στην πραγματικότητα προετοιμάζουν το έδαφος για την υποδοχή των δολοφονικών αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και στο Στρατόπεδο Γεώργουλα. Εξάλλου όλοι οι παραπάνω είναι αυτοί που διεκδικούν «ισοδύναμα μέτρα» μετά την απομάκρυνση του στρατοπέδου, ψάχνουν να βρουν πελάτες, καλωσορίζουν τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές λέγοντας «καλώς ήρθε το δολάριο…» και δε διστάζουν να μετατρέψουν το Βόλο σε Τρούμπα.
Τα ιδεολογήματα που πλασάρουν ότι δήθεν πασχίζουν για να μη πληγεί δήθεν η ντόπια οικονομία είναι χυδαία αποπροσανατολιστικά. Οι μικροεπαγγελματίες της πόλης να μην τους πιστέψουν. Να θυμηθούν ότι όλοι αυτοί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ) ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κόμματα που τους τσάκισαν με τα φοροχαράτσια, που οδήγησαν στο λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που φτώχυναν το λαό μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Η δημοτική αρχή Βόλου ξεπλένει την εγκληματική πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τη σκυτάλη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού μας. Ξεπλένει την εγκληματική ναζιστική Χ.Α. Προκαλεί και προσβάλλει τους αγώνες του λαούς μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις θυσίες χιλιάδων που σύρθηκαν σε ξερονήσια και εκτελεστικά αποσπάσματα επειδή ύψωσαν ανάστημα ενάντια στο ΝΑΖΙΣΜΟ, στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το