Τοπικά

ΚΚΕ: Ο νέος Οργανισμός του «Αχιλλοπούλειου» καταργεί 10 σημαντικές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού

Με αφορμή τη «θετική» στάση του Υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη σχετικά με την έγκριση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, ύστερα από σχετική παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μαραβέγια, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
Το Νοσοκομείο του Βόλου, όπως και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένα, ακόμα και μπροστά στο 3ο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου επιδεινώνει την ήδη άσχημη υπάρχουσα κατάσταση, αφού «ανακατεύει την τράπουλα» και καταργεί 10 σημαντικές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού (Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Δερματολογίας/Αφροδισιολογίας, Ρευματολογίας, Πνευμονολογίας, Ενδοκρινολογίας, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Χειρουργικής Θώρακος), για να αντικατασταθούν με άλλες ειδικότητες. Αποκλείει δηλαδή από το νοσοκομείο τη λειτουργία των παραπάνω ειδικοτήτων, αφού δεν υπάρχουν στον Οργανισμό.

Όπως είναι γνωστό, το 2017, η διοίκηση του νοσοκομείου, με σύμφωνη γνώμη της 5ης ΥΠΕ, είχαν υποβάλει εισήγηση προς το υπουργείο, ώστε στον Οργανισμό του νοσοκομείου να αυξηθούν οι κλίνες που προβλέπονται, να αυξηθούν από 400 σε 460, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, από περίπου 1000 σήμερα, σε 1380, για να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες.

Αντί να αυξηθούν οι κλίνες και οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Βόλου, αντί να καλυφθούν όλες με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών υγείας στην Μαγνησία, σε μια περιοχή με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, αντί να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα του λαού του Βόλου και της Μαγνησίας, τον αναγκάζουν να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατρικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, που «ανθίζει» και στην πόλη μας με τεράστια κέρδη.

Δεν είναι υπερβολή, λοιπόν να μιλάμε για εμπαιγμό και κοροϊδία, γιατί το αίτημα των εργαζομένων στο νοσοκομείο και του λαού της Μαγνησίας για νέο Οργανισμό, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις ειδικότητες ποτέ δεν υλοποιήθηκε! Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την ΝΔ. Οι 14 γιατροί, για τους οποίους προκηρυχθήκαν οι θέσεις, με καθυστέρηση ενός χρόνου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά που εντωμεταξύ δημιουργήθηκαν. Επιπλέον στοιχείο διαρκούς υποβάθμισης είναι και το γεγονός ότι για το Νοσοκομείο Βόλου, τελευταία, για τη στελέχωση των ΜΕΘ με εξειδικευμένους γιατρούς στο γνωστικό αντικείμενο της εντατικής νοσηλείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκηρύχθηκε μόνο μια θέση γιατρού και καμιά θέση για νοσηλευτές!

Αποδεικνύεται κι από τα παραπάνω η εγκληματική πολιτική εις βάρος της υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο που οποιαδήποτε στιγμή η γύμνια του συστήματος μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες. Γι’ αυτό είναι ανάγκη λοιπόν και ο λαός του Βόλου και της Μαγνησίας να πάρει στα δικά του χέρια τον αγώνα για την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή του. Να κάνει lockdown στην πολιτική και το σύστημα που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το