Τοπικά

KΚΕ: «Να είναι ηχηρό το μήνυμα στις επόμενες εκλογές σε όσους στηρίζουν την καύση σκουπιδιών»

Για εμπαιγμό των Βολιωτών καταγγέλλει τον Κ. Αγοραστό αναφορικά με την καύση SRF/ RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως ο περιφερειάρχης προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και επισημαίνει:

«Αντιγραφή της επιχειρηματολογίας της ΑΓΕΤ και των θέσεων του κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουν εκφραστεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο ήταν η τοποθέτηση του κ. Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιο, για το θέμα της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο Βόλο, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση» στις 24/4.
Ο κ. Αγοραστός, εμπαίζοντας τους Βολιώτες, στην αρχή της τοποθέτησής του, κάνοντας τον «Πόντιο Πιλάτο» προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόφαση καύσης SRF/ RDF από την ΑΓΕΤ. Ωστόσο στη συνέχεια αποδείχτηκε ο καλύτερος συνήγορος των συμφερόντων της ΑΓΕΤ – LAFARGE και της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. επιχειρηματολογώντας για τους ελέγχους και για τη μη υπέρβαση των ορίων των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, που κατασκευαστεί με ανάλογες τιμές για να καλύπτουν το έγκλημα σε βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής του Βόλου και της Μαγνησίας.

Ο κ. Αγοραστός, μάλιστα, αναφέρθηκε σε δήθεν «ειδική μελέτη για τους καρκίνους που δεν έδειξε τίποτα», όταν τα πρώτα πρόσφατα στοιχεία της επιδημιολογικής μελέτης στο Βόλο έδειξαν ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, που στα κακοήθη νεοπλάσματα ξεπερνά το 15%. Συνεχίζοντας, σε ρόλο «πλυντηρίου» και των δικών ευθυνών και της απαράδεκτης στάσης του, για το γεγονός ότι ο Βόλος μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα 1.000.000 τον. σκουπιδιών, εκ των οποίων 200.000 τον. SRF/ RDF, εισαγόμενων μάλιστα από την Ευρώπη, για τα κέρδη της ΑΓΕΤ, είπε ότι στο Βόλο «δεν υπάρχει ρύπανση» (!), ότι δήθεν «στην ΑΓΕΤ δεν βρέθηκε τίποτα». Εκεί που ο κ. Αγοραστός ήταν απόλυτα αποκαλυπτικός για τις θέσεις του, ήταν όταν εξέφρασε τη συμφωνία του να καίγεται «το αδειοδοτημένο υλικό», δηλαδή τα σκουπίδια, επαναλαμβάνοντας την εκβιαστική επιχειρηματολογία του κ. Φάμελλου, λέγοντας: «είναι καλύτερο το ΠΕΤ – ΚΟΚ ή το RDF;».
Οι Βολιώτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ο κ. Αγοραστός, ο υποψήφιος της ΝΔ, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να στηρίζει τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ, που αδειοδοτήθηκε από το κόμμα που τον στηρίζει να καίει σκουπίδια. Μαζί με τον κ. Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια πλευρά! Δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία του λαού του Βόλου για τα κέρδη του μονοπωλίου. Στηρίζουν την καρκινογόνα -τοξική καύση των σκουπιδιών και του ΠΕΤ – ΚΟΚ. Ο λαός του Βόλου έδωσε ηχηρό μήνυμα με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια βροντοφωνάζοντας ΟΧΙ στην καύση ΠΕΤ – ΚΟΚ – ΟΧΙ στην καύση SRF/ RDF – ΟΧΙ στη εργοστάσιο παραγωγής RDF στο Βόλο. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ καλούμε τους εργαζόμενους του Βόλου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον και στη ζωή. Να στείλουν ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα στις επόμενες εκλογές σε όλους αυτούς που στηρίζουν την καύση σκουπιδιών, που με ήξεις – αφίξεις, με ιδεολογήματα περί ελέγχων και διαλόγου με το εργοστάσιο στηρίζουν το μονοπώλιο και την πολιτική των κομμάτων και της Ε.Ε., που έβαλαν την υπογραφή τους στις αδειοδοτήσεις. Να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, που αποκάλυψε το έγκλημα και σταθερά δίνει τη μάχη για να σταματήσει η καρκινογόνα καύση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το