Τοπικά

ΚΚΕ (μ-λ): «Μετά τον Μπέο, τα ΜΑΤ στο δημαρχείο καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ»

“Μετά τον δήμαρχο Μπέο, τα ΜΑΤ στο δημαρχείο καλεί και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ για να περιφρουρήσει τις εκδηλώσεις του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ), καταγγέλλοντας την παρουσία των ΜΑΤ την Παρασκευή έξω από το δημαρχείο του Βόλου για την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη. Το ΚΚΕ (μ-λ) καταδικάζει επίσης την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα γεγονότα στο δημαρχείο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μνημείο αντιδραστικής κυβερνητικής τοποθέτησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την παρουσία και την τρομοκρατική δράση των ΜΑΤ που χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Τα ΜΑΤ είχαν εντολή να προστατέψουν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Σκουρλέτη, στο δημαρχείο του Βόλου την Παρασκευή 18 Γενάρη. Μετά τον δήμαρχο Μπέο, τα ΜΑΤ, στο δημαρχείο, καλεί και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ για να περιφρουρήσει τις εκδηλώσεις του αποκαλύπτοντας τι σημαίνει να ασκείς κυβερνητική διαχείριση για τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καθώς και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ.

Το ΚΚΕ (μ-λ) δεν πήρε μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς θεωρεί ότι τόσο το ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ όσο και συνολικά η αντίσταση στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές δεν απαντιέται με «ακτιβισμούς», σε πολιτικές συγκεντρώσεις κομμάτων, αλλά με μαζικό λαϊκό κίνημα πάλης και διεκδίκησης. Επίσης δεν αισθανόμαστε «προδομένοι» από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, ούτε έχουμε σκοπό να ανοίξουμε έναν ιδιότυπο διάλογο μαζί του, αλλά σταθερά αντιπαλεύουμε μέσα στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία την κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των ιμπεριαλιστικών δεσμών της εξάρτησης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, για τα γεγονότα στο δημαρχείο, αποτελεί ένα μνημείο αντιδραστικής κυβερνητικής τοποθέτησης, καθώς από την μία «ξεχνάει» τα ΜΑΤ, θεωρώντας φυσιολογική και επιβεβλημένη την παρουσία και δράση τους και από την άλλη επιτίθεται σε όσους διαδήλωσαν με αναφορές για «τραμπούκους» , «γκρουμπούσκουλα» και «περιθωριακούς», παριστάνοντας ότι είναι η ΕΔΑ και οι άλλοι οι «γκοτζαμάνηδες».

Η ουσία είναι ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι σήμερα οι φορείς της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στον εργαζόμενο λαό συνεχίζοντας και «ξεπλένοντας» την πολιτική ΝΔ –ΠΑΣΟΚ , είναι οι φορείς που παραδίδουν την χώρα στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες των λαών, είναι αυτοί που έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική οι μαζικοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες αποτελούν την μοναδική πραγματική απάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το