Τοπικά

ΚΚΕ(μ-λ): Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις εν όψει της δίκης της δίκης για τον Βασίλη Μάγγο

Στις κινητοποιήσεις εν όψει της δίκης για τον Βασίλη Μάγγο καλεί το ΚΚΕ(μ-λ).  Ειδικότερα καλεί σε διαδήλωση το  Σάββατο 20/1 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας και σε συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια Βόλου.  Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει:

“Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια που ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από την ζωή. Ένα μήνα πριν τον θάνατό του, είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό και στην συνέχεια βασανίστηκε αδιάκοπα στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας. Το έγκλημα του Βασίλη ήταν ότι συμπαραστάθηκε σε συλληφθέντες της διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge τον Ιούνη του 2020, που μέχρι σήμερα δηλητηριάζει την υγεία και τον αέρα του λαού της πόλης. Η μεγαλειώδης διαδήλωση χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν «χόρτασαν» από το χτύπημα. Έβαλαν στόχο τους τον Βασίλη Μάγγο στέλνοντας μήνυμα «μηδενικής ανοχής» στις συγκεντρώσεις αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος, σε κάθε κινητοποίηση του εργατικού-λαϊκού-νεολαιίστικου κινήματος.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης, καταπίεσης και ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, μπροστά στα αδιέξοδα της γενικευμένης κρίσης του, φορτώνει όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαών με φτώχεια και εξαθλίωση, πολέμους και εξοπλισμούς, λεηλασία της φύσης και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Σήμερα η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία βρίσκονται απέναντι σε μία κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση, απέναντι σε μία αδυσώπητη επίθεση που ισοπεδώνει τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Πόσο μάλλον στην περιοχή της Μαγνησίας, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της «πράσινης ανάπτυξης» προωθείται με γοργά βήματα στην περιοχή παρά τη πραγματικότητα της εξαθλίωσης που ζουν εδώ και τόσους μήνες οι κάτοικοι των χωριών και πόλεων μετά τις καταστροφές των πλημμυρών του φθινοπώρου και των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Μαζί με τα αμερικανικά ελικόπτερα που έχουν εγκατασταθεί στη Νέα Αγχίαλο και τους ΝΑΤΟϊκούς πεζοναύτες που χρησιμοποιούν τα δάση του Πηλίου για τις πολεμοχαρείς ασκήσεις τους, οι επιδιώξεις του συστήματος να εξυπηρετήσουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο συμπληρώνονται με διαβουλεύσεις εγκατάστασης πλωτής πλατφόρμας αποθήκευσης και επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο του Παγασητικού, μίας ωρολογιακής βόμβας που πρόκειται να θέσει τον τόπο και το λαό σε κινδύνους με τραγικό ανθρώπινο κόστος. Την ίδια στιγμή, δρομολογείται η εγκατάσταση αιολικών στο Νότιο Πήλιο, που θα διαλύσουν πλήρως το φυσικό πλούτο και τις αγροτικές εκτάσεις του βουνού.

Ο λαός οδηγείται από το σύστημα να ζήσει με το χέρι απλωμένο για επιδόματα-κοροϊδία, σε συνθήκες φασιστικοποίησης, «γύψου» και «σιγής νεκροταφείου», μέσα σε κλίμα εθνικισμού και έχθρας για τους γειτονικούς λαούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, και καλείται «να χύσει το αίμα του για τους Αμερικάνους» όταν αυτό απαιτηθεί. Είναι η ίδια πολιτική που χτύπησε τον Βασίλη Μάγγο, που χτυπάει εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, που φέρνει την ωμή καταστολή στα πανεπιστήμια. Για το σύστημα, η οργή του λαού και της νεολαίας δεν πρέπει να ξεσπάσει και κάνει τα πάντα για την καταστείλει.

Ο λαός και η νεολαία δεν ξεχνούν! Απέναντι σε αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα που εξελίσσεται με ταχύτητα, η μόνη πραγματική διέξοδος είναι η ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης. Σε αυτούς τους μαζικούς αγώνες θα βρουν δικαίωση οι αγωνιστές που έφυγαν από την ζωή, χτυπημένοι από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και τις φασιστικές συμμορίες, όπως ο Βασίλης Μάγγος. Όσες προσπάθειες και να κάνει η αστική δικαιοσύνη για να «ρίξει στα μαλακά» τους ενόχους, ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματα και την ζωή τους.

Στον δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία θα λογαριαστούν με την ντόπια κεφαλαιοκρατία, το αστικό πολιτικό σύστημα και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες για τα δεινά και τις θυσίες που έχουν υποφέρει. Για την αδικία, εκμετάλλευση και καταστροφή που έχουν υποστεί”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Π.Θ. για το Σχέδιο Νόμου «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο»

Ψήφισμα εξέδωσε η Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ΓΣ για το Σχέδιο…

19 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε προχθές το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο η οποία θα ισχύσει…

19 Ιανουαρίου 2024

Σε τι επέμβαση μπορεί να υποβλήθηκε η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον; Γιατρός εξηγεί

Για μήνες ολόκληρους θα μείνει μακριά από τα καθήκοντά της η πριγκίπισσα Κέιτ της Ουαλίας…

19 Ιανουαρίου 2024

Στέγαση τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο νέο Διοικητήριο της Καρδίτσας

Στέγη αποκτούν επιτέλους δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας και…

19 Ιανουαρίου 2024

Καρναβάλι της Πάτρας: «Έστειλα το βιογραφικό μου και με επέλεξαν» – Η φετινή βασίλισσα μιλάει για τον τίτλο που κέρδισε

Χωρίς το χαρακτηριστικό «στέμμα» της, η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού στην Πάτρα, Γεωργία Σακκά, μίλησε…

19 Ιανουαρίου 2024

Aίτημα διακοπής εργασιών υλοτομίας στον Κραυσίδωνα και στα ρέματα του Νοτίου Πηλίου στην Αντιπεριφερειάρχη

Περιβαλλοντικές - οικολογικές οργανώσεις και πολίτες  κατέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου αίτημα διακοπής…

19 Ιανουαρίου 2024