Τοπικά

ΚΚΕ: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δράση των σωματείων θα πέσει στο κενό

Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ καταδικάζει την προσαγωγή τριών στελεχών του κόμματος από άνδρες του Λιμενικού, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία του Βόλου για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας. “Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι “η προσπάθεια να διαλυθεί η διαδήλωση έπεσε στο κενό”.

Αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση των σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση της ζωής και υγείας του λαού, διεκδικώντας άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε σχολεία και χώρους δουλειάς.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με εντολές προς το λιμενικό, να διαλύσει τη διαδήλωση έπεσε στο κενό. Μάλιστα έγινε θρασύτατη απόπειρα να διακοπεί η ομιλία από λιμενικό με πολιτικά. Η συγκέντρωση τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την αποφασιστική στάση των εκπρόσωπων των σωματείων που δήλωσαν στην πράξη ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες και πως δεν θα περάσει η φίμωση των συνδικάτων.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, το λιμενικό προχώρησε στην προσαγωγή του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Κώστα Στεργίου, της προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύης Καρυδάκη και του δημοτικού συμβούλου Βόλου του ΚΚΕ, Απόστολου Ριζόπουλου, αρχικά με την «κατηγορία» της απείθειας επειδή «δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση»!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό. Ακριβώς επειδή με την πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για το λαό επιφυλάσσει την «ποιοτική μετάβαση» στο θάνατο. Δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, μέτρα που φέρνει τώρα σε περίοδο γενικού lock down. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα θέλει τους αγώνες στο γύψο. Δεν θα της περάσει!

Καλούμε τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη σημερινή απαράδεκτη δίωξη και να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, δίνοντας απάντηση στην πράξη, στην καθημερινή πάλη ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και τα σχέδια χτυπήματος των αγώνων θα πέσουν στο κενό!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το