Τοπικά

ΚΚΕ: Η ομάδα των “κυνηγών λαθρομεταναστών” θα βρει απέναντι όλους τους πολίτες του Βόλου

Η ομάδα «κυνηγών λαθρομεταναστών» που δημιουργήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι μέλη γνωστά για τις σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή και για τις φασιστικές τους απόψεις, σύμφωνα με το ΚΚΕ που τονίζει πως αυτή ο η ομάδα πρέπει να βρει απέναντι όλο τον εργαζόμενο λαό του Βόλου:

“Οι γνωστοί θρασύδειλοι, βρήκαν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους, παίρνοντας φόρα από την απαράδεκτη στάση και προπαγάνδα της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Έβρο για να ανάγει σε εχθρούς τους πρόσφυγες και μετανάστες και όχι την πολιτική που και η ίδια όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν. Την πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων που αυξάνουν τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη τις απαράδεκτες συμφωνίες που μετατρέπουν τη χώρα σε φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της Ε.Ε.

Τα διάφορα φασιστοειδή θα βρουν απέναντί τους, τούς εργαζόμενους και τη νεολαία, που πέρα από την ιστορική έχουν και την πρόσφατη πείρα για το ρόλο αυτών των ομάδων. Ότι αποτελούν τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος.

Καλούμε το λαό, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να απομονώσει τους ακροδεξιούς, να οργανώσει τον αγώνα του, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το μεταναστευτικό – προσφυγικό, απαιτώντας:

  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά
  • Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το