Ελλάδα

ΚΚΕ: Ενταφιασμός της δωρεάν δημόσιας υγείας οι δηλώσεις Τσίπρα

χορωδια Δ.Σ.Α

Για ενταφιασμό ακόμα και στα λόγια “της δωρεάν” δημόσιας υγείας κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το υπουργείο Υγείας.

“Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια ‘τη δωρεάν’ – δημόσια υγεία, που μέχρι πριν τις εκλογές ψέλλιζε ακόμα το κόμμα του. Ενώ με καθαρότητα υποστήριξε τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους”, υποστηρίζει ο Περισσός.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία το ΚΚΕ τονίζει ότι δωρεάν θα “είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες υγείας, αλλά η έξοδος απ’ αυτές θα’ ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία”.

Επισημαίνει ακόμη ότι “είναι τουλάχιστον ντροπή” να υπόσχεται ο κ. Τσίπρας στους ανασφάλιστους ότι “θα `χουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ασφαλισμένους, δηλαδή ότι και αυτοί θα πληρώνουν ‘τα μαλλιά της κεφαλής τους'”.

Εξάλλου, συνεχίζει, “αυτό το καθεστώς υπήρχε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν οι ανασφάλιστοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, μετανάστες, νέοι, γυναίκες να κάνουν εξετάσεις και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα”.

Σύμφωνα τέλος με το ΚΚΕ, “η μεγάλη εξαγγελία της κυβέρνησης, που περίμεναν όλοι (υγειονομικοί και ασθενείς), για μαζικές προσλήψεις, αποδείχτηκε ‘άνθρακες ο θησαυρός'”, “γιατί οι 4.500 προσλήψεις ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και για την κάλυψη των ‘μνημονιακών’ κενών θέσεων και βέβαια απέχουν από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό”.

“Κουβέντα δεν ακούσαμε για τις εργασιακές σχέσεις αυτού του προσωπικού που θα απασχοληθεί. Μήπως γιατί θα συνεχιστεί το καθεστώς της ελαστικής και μερικής απασχόλησης;”, διερωτάται και καταλήγει: “Τελικά ‘Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν’!”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το