Τοπικά

ΚΚΕ: Εκδήλωση στην Κίτρινη Αποθήκη και ιστορικός περίπατος αύριο για την Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ αποτίουν φόρο τιμής «σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Άξονα” Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους».
Προς τιμή της 9ης Μαϊου, ημέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών:

• Το Σάββατο 9 Μάη, στις 11.00 το πρωί στην Κίτρινη Αποθήκη (Βασάνη με Γαζή), οι οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης.
• Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος σε σημεία της πόλης, που θα καταλήξει στην πλ. Ελευθερίας. Την ιστορική περιήγηση θα κάνει ο Θανάσης Βογιατζής, πρόεδρος του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
• Οι οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ με τον Ριζοσπάστη και την νέα έκδοση του Οδηγητή οργανώνουν το Σαββατοκύριακο 9-10/5 περιοδείες στην παραλία και σε γειτονιές του Βόλου, στην ύπαιθρο, στον Αλμυρό, στο Νότιο Πήλιο και την Ζαγορά.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών:
Η 9η Μάη είναι η μέρα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ημέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στην μάχη για την ήττα του ναζισμού. Μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και ελπίδας είναι που επιδιώκουν να σβήσουν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, καθιερώνοντας την 9η Μάη ως “ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το