Τοπικά

ΚΚΕ: Ανεπιθύμητα τα πλοία του ΝΑΤΟ στον Βόλο

Με αφορμή την κατάπλευση στο Βόλο του γερμανικού πλοίου Α513 του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας που είναι ενταγμένο στην ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ «SNMCMG2» η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ καλεί τον λαό να εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση και να απαιτήσει να μην μετατραπεί το λιμάνι της πόλης σε Νατοϊκό λιμάνι, σε λιμάνι ανεφοδιασμού, εξυπηρέτησης και ξεκούρασης των νατοϊκών πληρωμάτων.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“Το ΝΑΤΟ είναι αυτό σφαγιάζει λαούς, διαμελίζει χώρες, γκριζάρει το Αιγαίο, αλλάζει σύνορα, για χάρη των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπερασπίζεται, έπαιξε βρώμικο ρόλο στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων, όπως και στο μακελειό στη Συρία. Η διαρκώς αύξηση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση της ειρήνης, ούτε με τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που ήταν πρόσχημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, για τη συμφωνία τους στην αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εντάσσονται στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσίας, Τουρκίας, Ισραήλ, κ.ά. για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, και οδηγούν στην επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εντάσεων στη Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, στα Βαλκάνια.
Εξάλλου το πλοίο με το πλοίο με τον κυβερνήτη του που έχει πρόσφατα αναλάβει τη διοίκηση της ναυτικής ομάδας «SNMCMG2» βρίσκεται στο Βόλο ύστερα από την ολοκλήρωση ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, όπου στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ με την Βουλγαρία και Ουκρανία πραγματοποίησαν ασκήσεις απέναντι σε ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής, που είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και αποτελεί δρόμο μεταφοράς εμπορευμάτων και κόμβο ενεργειακών αγωγών.
Είναι ανεπίτρεπτο από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πραγματικό ρόλο των νατοϊκών δυνάμεων και να τους υποδέχεται ως φιλειρηνιστές! Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν όλους αυτούς που τους «στρώνουν το χαλί» για να εξυπηρετήσουν την αναβάθμιση των οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας μέσα από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Να απαιτήσουν: Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, επιστροφή όλων των στρατιωτών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό, καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Να σταθούν εμπόδιο, να φράξουν το δρόμο, σε όσους οραματίζονται η πόλης και το λιμάνι της να γίνει ακόμη ένα «ορμητήριο» των φονιάδων των λαών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το