Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Έφερναν λάδι για τα παιδιά και το πωλούσαν στους πάγκους» λέει κάτοικος

Τυριά και μακαρόνια που προορίζονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κατέληγαν στα ράφια των μίνι μάρκετ της Αθήνας. Δωρεές σε ελαιόλαδο το οποίο πωλούταν σε πάγκους προτού καν φτάσει στις κουζίνες της Δομής.
Είναι μερικές από τις «χρυσές» δουλειές που φέρονται να έκαναν στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου με τα τρόφιμα τα οποία έφταναν στα γραφεία της Οργάνωσης στον Κολωνό ως δωρεές από ιδιώτες.

Στο protothema.gr μιλά κάτοικος της περιοχής, ο οποίος παρακολουθούσε από το 1998 τη δραστηριότητα του Πατέρα Αντωνίου και καταγγέλλει τις «ύποπτες» διαδρομές των δωρεών για τα παιδιά της Κιβωτού.

«Όλος ο κόσμος πήγαινε πράγματα για τα παιδιά. Τους έφερναν μέχρι και λάδια από το Άργος σε τενεκέδες. Αλλά κάποια στιγμή βλέπαμε πως οι τενεκέδες με το λάδι που έφταναν στην Κιβωτό πωλούνταν σε πάγκους στον Κολωνό. Πούλαγαν 15 ευρώ τον τενεκέ με το λάδι στον πάγκο αντί να τα δίνουν στα παιδιά», λέει ο κάτοικος του Κολωνού και εξηγεί πως υπήρχε συγκεκριμένη ομάδα οι οποίοι αναλάμβαναν το εμπόριο του λαδιού που προσέφεραν οι δωρητές.

Πωλούσαν σε μίνι μάρκετ δωρεές σε γάλα, τυρί και ζυμαρικά

Πρόκειται για τους ίδιους οι οποίοι έκλειναν τις συμφωνίες με τα μίνι μάρκετ ώστε να πωλούν εκεί τις δωρεές σε γάλα, τυρί και ζυμαρικά. Εκατοντάδες μπουκάλια με γάλα, πακέτα μακαρόνια και ρύζι ακόμη και τυριά που προσέφεραν ανώνυμοι δωρητές για τα παιδιά της Κιβωτού κατέληγαν στα ράφια των παντοπωλείων της Αθήνας.

Με το αζημίωτο, φυσικά, και ενώ διακινούνταν από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο «μεσαζόντων» για λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.

«Αρκετοί έστελναν κούτες με τρόφιμα και γάλατα για τα παιδιά στην Κιβωτό. Αυτά τα μάζευαν και στη συνέχεια τα μετέφεραν και τα πούλαγαν στα μίνι μάρκετ. Γάλα, μακαρόνια ακόμη και τυριά που έδινε ο κόσμος τα πωλούσαν εκεί. Έβαζαν και τα παιδιά να τα φορτώνουν», περιγράφει στο protothema.gr ο καταγγέλλων.

«Άλλαξε ο πατέρας Αντώνιος»

Παράλληλα, αποκαλύπτει και την ιδιαίτερη σχέση που είχαν ορισμένοι εθελοντές με τον Πατέρα Αντώνιο με αποτέλεσμα να κερδίζουν χρήματα από την «αφιλοκερδή» προσφορά τους.

«Τον πρώτο καιρό, ο Πατέρας Αντώνιος δούλευε με τους ανθρώπους της γειτονιάς. Έρχονταν τα παιδιά και υπήρχε εθελοντική προσφορά από γυναίκες της γειτονιάς.

Με τα χρόνια, άλλαξε ο παπάς. Έβαλε ανθρώπους να δουλεύουν για αυτόν. Τους έλεγαν εθελοντές αλλά ξέρω ανθρώπους που με το πρόσχημα του εθελοντισμού πληρώνονταν. Και μιλάμε για “μαύρη” εργασία. Πληρώνονταν επειδή τα είχαν καλά με τον Πατέρα Αντώνιο», προσθέτει ο κάτοικος του Κολωνού.

Όπως λέει, οι «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του ιδρυτή της Κιβωτού ίσως να εξηγούν και τη χλιδή στην οποία ζούσε ο Πατέρας Αντώνιος τα τελευταία χρόνια.

«Εγώ τον έζησα από την αρχή της Κιβωτού στην Ακαδημία Πλάτωνος. Άλλαξε ο Παπάς. Άρχισε να κυκλοφορεί με ακριβά αμάξια. Τον βλέπαμε συνέχεια μέσα στο Porsche Cayenne του και απορούσαμε»…

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το