Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν θα πάει στο δικαστήριο ο πάτερ Αντώνιος – Προθεσμία θα ζητήσουν οι δικηγόροι του

Ενώπιον των Εισαγγελέων καλείται να παραστεί αύριο, Δευτέρα, ο πάτερ Αντώνιος προκείμενου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων που φιλοξενούνταν στη «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πάτερ Αντώνιος δεν πρόκειται να παραστεί ο ίδιος ενώπιον των Εισαγγελέων αλλά θα εμφανιστούν οι τρεις δικηγόροι του, οι οποίοι θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία δύο ή τριών εβδομάδων για να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

Σημειώνεται τρεις υπάλληλοι που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση των τροφίμων, έχουν λάβει προθεσμία ώστε να δώσουν τη Δευτέρα και εκείνοι ανωμοτί κατάθεση. Ωστόσο, αναμένεται μερικοί από αυτούς να ζητήσουν εκ νέου προθεσμία για να απολογηθούν.

Η σοβαρή καταγγελία κατά του πάτερ Αντώνιου
Ο 19χρονος, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τον πατέρα Αντώνιο, έδωσε τη δεύτερη κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Ανηλίκων την 1η Δεκεμβρίου. Σε αυτή περιέγραψε όχι μόνο ασελγείς πράξεις, αλλά και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Όσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαϊδεύει στα οπίσθια (…). Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουν σκυμμένος, μου έδινε φιλιά στα οπίσθια», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο 19χρονος.
Ο 19χρονος στη νέα του κατάθεση υποστήριξε ότι δεχόταν ακριβά δώρα από τον πατέρα Αντώνιο -που έφθαναν ακόμα και τα 800 ευρώ. Πιστεύει, όπως είπε, πως έχει πειράξει και άλλα παιδιά, ενώ περιέγραψε ακόμα ένα περιστατικό:

«Ένα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ, ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος, όταν συνειδητοποίησα ότι ο πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το