Οικονομία

Κυβέρνηση: Αρχίζει την Τετάρτη πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ

ευρωκοινοβούλιο

Πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση ξεκινά αύριο Τετάρτη η κυβέρνηση, καθώς εκτός από τις τεχνικές διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Παρίσι με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις αυριανές τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ενώ σε αυτές αναμένεται να μετέχει και η Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργος Χουλιαράκης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει την διαπραγμάτευση επί ελληνικού εδάφους. Ο κ. Χουλιαράκης θα τροφοδοτεί το ελληνικό κλιμάκιο στις Βρυξέλλες με τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί εκ νέου στη βελγική πρωτεύουσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως εάν και εφόσον ζητηθεί από τους θεσμούς να διασταυρώσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία που θα τους δοθούν από την κυβέρνηση, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα είναι ευπρόσδεκτα να έλθουν στην Αθήνα για τις σχετικές τεχνικές εργασίες.

Πηγή:tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το