Πολιτισμός

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, θα εμφανιστεί στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, ως επίσημη προσκεκλημένη στο μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργανώνει το Πολιτιστικό – Λογοτεχνικό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου θα παρουσιάσει μελοποιημένη ποίηση σε μουσική του Γιώργου Φουντούλη και ποίηση Ν. Καζαντζάκη, Οδ. Ελύτη, Μ. Γαβαλά, Αδάμου Μουζουρή, καθώς και ορχηστρικά έργα.

Θα πουρουσιάσει τρία νέα έργα του Γιώργου Φουντούλη σε πρώτη εκτέλεση, τις “Θερμοπύλες” σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, “Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι” σε ποίηση της Μαίρης Γαβαλά και ένα Κρητικό Χορό (Πεντοζάλης) αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη.

Την αποστολή της Αθήνας θα συνοδεύσουν οι ποιήτριες Μαίρη Γαβαλά και Γρηγορία Πελεκούδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο κοινό της Αθήνας και θα απαγγείλουν ποίηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στην Αθήνα, θα πρέπει να κλείσουν άμεσα θέση στο λεωφορείο.
(Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία της Κ.Ο.Β. Αντωνοπούλου 1, πρώτος όροφος, ώρες 6 – 8 μμ, τηλ. επικοινωνίας 6909 127982).

Στην αποστολή της Αθήνας, συμμετέχουν οι:

Σολίστ
Γιώργος Φουντούλης, Μαρίνα Βολουδάκη, Vadim Bobyr, Αρετή Κουσμαλή, Χάρης Κουτσουμπέλιας

Μέλη
Βαγγέλης Αλιώρης, Μαρία Αντωνίου Ιωάννα Παπαγεωργίου, Εβίνα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Βαγιόπουλος, Vadim Bobyr, Ηλίας Γιαννουλάκης,
Βαϊα Δημακοπούλου, Θωμάς Ζακόπουλος, Σία Ηλιάδη, Γιάννης Ηλιάδης, Φρίντα Ηλιάδη, Αντώνης Ιβανούδης, Μιχάλης Ιβανούδης,
Έλενα Κοντοβά, Νίκος Καταπότης, Αρετή Κουσμαλή, Χάρης Κουτσουμπέλιας,
Ανέστης Λουλούδης, Βαγγέλης Λουλούδης, Δήμητρα Μουλιού, Μαρία – Ζωή Μπιντάκα,
Νίκος Ξυφάρης, Γρηγορία Πελεκούδα, Μαίρη Τσεκούρα, Αγγελική Φουντούλη,
Εύη Χρυσικού, Μυρσίνη Χασιώτη, Βασιλική Χατζηγιάννη, Ευαγγελία Χύμα.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Φουντούλης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το