Τοπικά

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου “Θ”

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω του οποίου σε μηνιαία βάση βοηθιούνται δεκαπέντε οικογένειες μαθητών του σχολείου, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, έχει δημιουργηθεί στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Μάλιστα χθες διοργανώθηκε στο σχολείο μπαζάρ με ξεχωριστές χειροτεχνίες και γλυκίσματα των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών, ώστε τα έσοδα να αξιοποιηθούν αφενός για την ενίσχυση των οικογενειών του Γυμνασίου αφετέρου για την αγορά βιντεοπροβολέα που έχει ανάγκη το σχολείο.

Οι πάγκοι με τις χειροποίητες κατασκευές των μαθητών, αλλά και τα γλυκά και τα άλλα όμορφα είδη διακόσμησης τοποθετήθηκαν στο ισόγειο του διδακτηρίου και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι προσέρχονταν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που με μια συμβολική τιμή προμηθεύονταν τα προϊόντα.

Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Ρηγάκη σημείωσε πως «το μπαζάρ διοργανώθηκε και από τα τρία μέλη της σχολικής μας κοινότητας, δηλαδή γονείς, καθηγητές και μαθητές. Τα είδη κοστολογήθηκαν από το σύλλογο γονέων και δόθηκε μια συμβολική τιμή. Ανταποκρίθηκαν πολλοί μαθητές και έχει δημιουργηθεί ένα κύμα αλληλεγγύης. Το καλάθι αλληλεγγύης γεμίζει κάθε εβδομάδα από τρόφιμα, ενώ μας προσφέρουν ψωμί και φούρνοι. Στο σχολείο μας έχουμε εντοπίσει δεκαπέντε οικογένειες μαθητών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια για να τις στηρίζουμε με ρούχα, τρόφιμα, αλλά και σχολικά είδη. Πέρυσι οι άπορες οικογένειες ήταν εννιά με δέκα και βλέπουμε κάθε χρόνο να αυξάνονται».

Μάλιστα η κ. Ρηγάκη ανέφερε πως και το κυλικείο προσφέρει δωρεάν κολατσιό σε κάποιους μαθητές.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Ελένη Παπαθανασίου τόνισε πως «στην πιο δύσκολη εποχή που περνά η πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες, πιστεύουμε πως μόνο με την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μπορούμε να αντέξουμε. Έτσι δημιουργήθηκε μια αλυσίδα αλληλεγγύης στο σχολείο με διάφορες δράσεις, μεταξύ αυτών και το μπαζάρ που στοχεύει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του σχολείου. Από το Παντοπωλείο βοηθιούνται δεκαπέντε οικογένειες των μαθητών του σχολείου σε μηνιαία βάση με τρόφιμα και ρούχα».

Η μαθήτρια της Γ’ Τάξης Σταματίνα Σουλιώτη τόνισε πως «όλα τα είδη είναι χειροποίητα που τα κάναμε μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς για να αντλήσουμε έσοδα και να βοηθήσουμε οικογένειες του σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Έρχονται τα Χριστούγεννα και όλα τα παιδιά θα πρέπει να νιώθουν όμορφα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το