Οικονομία

Κοινωνικό Παντοπωλείο για άνεργους εμπόρους – Οροι και προϋποθέσεις για ένταξη

Στην στήριξη των εμπόρων που έχουν πληγεί από την κρίση στοχεύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Οι αιτήσεις έχουν αρχίσει από τις 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 13 Ιανουαρίου 2017 και οι επωφελούμενοι είναι έμποροι, μόνιμοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, που έχουν χάσει τη δουλειά τους και στους οποίους δεν παρέχονται παροχές υγείας από τον ΟΑΕΕ.

Προϋποθέσεις επιλογής δικαιούχων

Έμποροι που έχουν χάσει την εμπορική ιδιότητα (πτωχευμένοι), υπό πτώχευση ή έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης, ή οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αδράνεια.
Είναι μόνιμοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής
Έλλειψη παροχών υγείας από τον ΟΑΕΕ .
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν δικαιούχοι με προβλήματα υγείας θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση ή πιστοποιητικό Δημοσίου Νοσοκομείου.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Αίτηση του ενδιαφερομένου
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Τα Έντυπα Ε1, Ε2 και Ε9 της φορολογικής δηλώσεως ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.
Βεβαίωση διακοπής ή αδράνειας ή εκκαθάρισης ή πτώχευσης από Δ.Ο.Υ ή από αρμόδια αρχή.
Απάντηση από ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούται παροχές υγείας.
Βεβαίωση της ΕΣΕΕ.
Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ ΝΑΤ ή το Δημόσιο ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής. Το ίδιο ισχύει και για μέλη της οικογενείας του.
Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.
Μία φωτογραφία.
Η ΕΣΕΕ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι, ταυτοχρόνως, της βοήθειας του «Κέντρου Αλληλεγγύης» του Δήμου Καλλιθέας που εδρεύει στην οδό Ναυσικάς 5 και της βοήθειας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Καλλιθέας ή άλλων κοινωνικών παντοπωλείων ή διαφόρων παρεμφερών κέντρων.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το