Ελλάδα

«Η κοινωνία πρέπει να πει ευχαριστώ στη Θώμη που αφύπνισε τις Αρχές»

«Ο χαμός της Θώμης ίσως γίνει η αρχή για να σπάσει οτιδήποτε εγκληματικό, εάν υπάρχει. Αυτό που δεν έκανε η Πολιτεία επί σειρά ετών, ας το κάνει τώρα».

Με αυτά τα λόγια απαντά ο αδελφός της αδικοχαμένης παιδοψυχιάτρου από τη Λαμία, Σάββας Κουμπούρας, στα όσα ακούγονται σχετικά με τον φορέα του Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις». Σε αυτόν το φορέα, άλλωστε, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα ήταν και ο άνδρας που μαχαίρωσε με τουλάχιστον 15 μαχαιριές τη Θώμη Κουμπούρα, μέσα στο σπίτι της.
Ο αδελφός της Θώμης ετοιμαζόταν να ενταχθεί στην οργάνωση, αφού η παιδοψυχίατρος είχε αναλάβει να ανοίξει το δεύτερο γραφείο της ΕΣΥ στη Λαμία. «Εάν η Θώμη πέθαινε για ένα ιδανικό, στον αγώνα, θα συνέχιζα το έργο της» λέει ο κ. Κουμπούρας, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής». «Τα πράγματα όμως δεν φαίνονται καθόλου έτσι. Τώρα η κοινωνία πρέπει να πει: Ευχαριστώ, Θώμη, που αφύπνισες τις Αρχές».
Η οικογένεια της παιδοψυχιάτρου δεν γνωρίζει τον Αρτέμη Σώρρα. Τον δολοφόνο της Θώμης τον είχε συναντήσει ο αδελφός της δύο φορές. Γνώριζε ότι ο θύτης είχε δείξει ενδιαφέρον για την αδελφή του. Δεν μπορεί να εξηγήσει, όμως, πώς από το ενδιαφέρον έφθασε στη δολοφονία.
«Η αδελφή μου αντιστάθηκε. Πάλεψε με τον δράστη. Δέχθηκε αμυντικά χτυπήματα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το μένος του».
Ρωτήσαμε τον Σάββα Κουμπούρα πώς είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει όσα υπόσχεται η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» περί ομολόγων 600 δισ. δολαρίων, που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τη δημοσιονομική μέγκενη. «Γιατί να μην πιστέψει ένας απελπισμένος, ένας χρεωμένος; Ποιος δεν θέλει το μπαστούνι του;» απαντά ο αδελφός της Θώμης.

Σπουδές και δουλειά
Η χαμογελαστή Θώμη σπούδασε Ιατρική στη Λάρισα και στη συνέχεια έκανε ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική. Συνέστησε το Ασκληπιείο Ψυχιατροδιαγνωστικό Κέντρο, βλέποντας κυρίως παιδιά. «Τα έδωσε όλα για τα παιδιά και τους ασθενείς της», λένε οι δικοί της άνθρωποι, υποστηρίζοντας ότι είχε μία αστείρευτη κοινωνική ευαισθησία. Ταυτόχρονα όμως είχε και έναν ιδιότυπο «τσαμπουκά», αφού πίστευε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει χωρίς τον κλοιό της τρόικας. Ισως αυτό ήταν που την έσπρωξε να μπει στην «Ελλήνων Συνέλευσις», κάνοντας έναν αγώνα σε βάρος των Μνημονίων. «Μήπως ήταν αρκετά ρομαντική;» ρωτούμε ανθρώπους του περιβάλλοντός της. «Ισως, το γεγονός ότι δεν είχε δική της οικογένεια την έβαλε πιο βαθιά σε αυτή την οργάνωση, για την οποία όμως είχε και ερωτήματα, αφού συχνά έβλεπε με επιφύλαξη κάποια στελέχη της», απαντούν.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμπούρα, η Θώμη ήταν πολιτικοποιημένη, όχι όμως και κομματικοποιημένη. Συχνά έλεγε: «Δεν μπορούμε να καθόμαστε στον καναπέ και να λύνουν οι άλλοι τα προβλήματά μας. Πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες». Η στάση της αυτή της στοίχισε την ίδια της τη ζωή…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της είχε κάνει πρόταση γάμου, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί. Θα μπορούσε να είναι αυτό το κίνητρο της δολοφονίας; ‘Η μήπως αποφάσισε να φύγει από την οργάνωση και ήταν η αναγγελία αυτής της απόφασης που έσπρωξε τον δράστη στον φόνο;
Ο δικηγόρος της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα, Θέμης Σοφός, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», σημειώνει ότι ως συνήγορος πολιτικής αγωγής αναζητεί και άλλα στοιχεία, «καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλα πρόσωπα υπέστησαν ανάλογη βία από μέλη της επίμαχης οργάνωσης, προκειμένου να αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη». Σύμφωνα με κάποιες πρώτες ενδείξεις που έχει στη διάθεσή του, μέλη της ΕΣΥ αντιμετωπίζουν με βιαιότητα τα πρόσωπα που εκδηλώνουν την επιθυμία τους να φύγουν από την οργάνωση, κάτι που κάποιοι φαίνονται έτοιμοι να το καταθέσουν στις Αρχές. Εάν οι πληροφορίες μετουσιωθούν και σε ένορκες καταθέσεις, τότε είναι βέβαιο ότι η υπόθεση θα πάρει άλλη διάσταση.
Ηδη, η «Ελλήνων Συνέλευσις» μετρά πάνω από 12.500 μέλη σε όλη τη χώρα, ανοίγοντας συνεχώς γραφεία στην περιφέρεια.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ
«Ακουγα μέσα μου φωνές που έλεγαν να σκοτώσω τον δράκο…»
Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Λαμίας, Χρήστος Μπαλαντίνας υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ η παιδοψυχίατρος του είπε δεν τον ήθελε πια, εξαιτίας των κατηγοριών που του προσάπτουν οι άλλοι… Συνέλληνες.
«Μου είπε ότι ο κύκλος μου τελείωσε, ότι είμαι ένας καθαιρεμένος πρόεδρος και ανθέλληνας… Τότε, της είπα, με εκμεταλλεύτηκες για να περνάς καλά, με πρόδωσες, και εμένα και τον αγώνα και το έθνος μας και της άστραψα ένα δυνατό χαστούκι. Επεσε πίσω από το κρεβάτι, πήγα να την πιάσω, αλλά έβαλε τα πόδια της και με έσπρωξε. Επεσα και κοπάνησα κάπου. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα έναν μεγάλο δράκο, πράσινο ζωντανό, άκουγα φωνές μέσα μου, οντότητες φωτεινές, που μου έλεγαν πρέπει να σκοτώσεις τον δράκο. Επρεπε να σκοτώσω τον δράκο. Αρχισα να τον χτυπάω, με τα χέρια και με τα πόδια, αλλά αυτός έβγαζε και άλλα κεφάλια. Η Θώμη δεν ήταν εκεί, η θεά μου ήταν στο μυαλό μου, μου έλεγε και αυτή να σκοτώσω τον δράκο. Στο δωμάτιο πετούσαν σαύρες, απόκοσμα πλάσματα, πάλευα, κόψε το κεφάλι μου έλεγαν, για να μη βγάζει κι άλλα. Πάλευα συνέχεια μέχρι που τον σκότωσα. Ολα αυτά τα πλάσματα σκόρπισαν. Τη Θώμη δεν τη σκότωσα. Ηταν στο μυαλό μου, αυτή με καθοδηγούσε, μου έλεγε τι να κάνω. Την απελευθέρωσα από αυτόν τον δράκο. Ο.Κ., είναι ο αρχιδαίμονας. Μου έλεγε, πέρασε η ώρα πρέπει να φύγουμε, θα έρθουν να σε σκοτώσουν. Την απελευθέρωσα από αυτόν τον δράκο. Οταν είδα το ρολόι του αμαξιού ήταν έξι το πρωί. Φύγαμε μαζί με τη Θώμη, στο μυαλό μου, μου είπε ότι μέσα μου τώρα όλη η σοφία, το σώμα της είχε εξαϋλωθεί, είχε πάει αλλού σε πολλά σώματα. Με οδήγησε, μου έλεγε πού να πάω, πού να στρίβω και πού να σταματάω…».

«Ενας από τους 63»
Αρχίζοντας την απολογία του, το πρωτοπαλίκαρο της ΕΣΥ υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερος άνθρωπος, ένας από τους… 63 σε όλον τον πλανήτη που είναι διαχειριστής μιας τεράστιας περιουσίας. «Εχω τη σφραγίδα της πιο επίσημης περιουσίας ύψους 115,5 τρισεκατομμυρίων, την οποία πιστοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Διεθνής Ενωση Εισαγγελέων και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Επίσης, είμαι ο διαχειριστής μίας δεύτερης πιστοποιημένης περιουσίας που έχει περάσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση 67650/2013, του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ύψους 600 δισ. δολαρίων. Ολα αυτά έχουν κατατεθεί για την απελευθέρωση του έθνους μου από το χρέος και για το χρέος όλων των Ελλήνων… Είμαι στον αγώνα από την πρώτη στιγμή με ανιδιοτέλεια, για να εγκαθιδρύσουμε την Ελλήνων Πολιτεία… Στήθηκε μία πλεκτάνη για να υποπέσω σε σφάλμα» είπε, χαρακτηρίζοντας τους γύρω του προδότες.

Στα πρωτόκολλα
Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος ζήτησε κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι δεν το έχει ακούσει δικαστικός λειτουργός: τη θανατική ποινή του. «Επικαλούμαι τον νόμο της πλήρους επανόρθωσης όπως τον έχουμε ορίσει στην πολιτεία μας στα ελλάνεια, αξιακά πρωτόκολλά μας. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, δεν δικαιούσαι να αφαιρέσεις μία ζωή αν δεν μπορείς να την επαναφέρεις. Το σύνταγμά μας με τα μνημόνια έχει εκπέσει, ανήκουμε στο αγγλικό δίκαιο και τις αποφάσεις τις παίρνουν τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, άρα βάσει συντάγματος δεν μπορείτε να αποδώσετε δίκη. Γι’ αυτό βάσει του νόμου της πλήρους επανόρθωσης, ζητώ τη θανατική ποινή μου. Οταν θανατωθεί το σώμα μου και η ψυχή μου, θα είμαι ελεύθερος μαζί με την Αθηνά μου… Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω…».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο δράστης, αφού εξαφανίστηκε μετά τη δολοφονία, άρχισε να κάνει αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, κατηγορώντας άλλους «Συνέλληνες», ότι προσπαθούν να του φορτώσουν διάφορες κατηγορίες με στόχο να τον καθαιρέσουν από την οργάνωση.

«ΜΙΛΗΣΕ» ΚΑΙ ΤΟ DNA
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχηςΘώμης, το έγκλημα φανέρωνε μίσος και πάθος. Στα νύχια του θύματος βρέθηκε DNA του δράστη, γεγονός που δεν άφηνε αμφιβολίες ότι ήταν αυτός ο δολοφόνος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το