ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο νέος πρόεδρος του σωματείου της ΑΓΕΤ

Τοπικά

Οδηγούσε μεθυσμένος στο κέντρο του Βόλου

Τοπικά

Σεισμός 2,2 Ρίχτερ κοντά στην Αλόννησο

Τοπικά

Πέθανε ο Ιωάννης Λάνης

Τοπικά

Με τις πυτζάμες στο κέντρο του Βόλου

Τοπικά

Χτύπησε στο κεφάλι 6χρονος από τη Σκόπελο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Το πρώτο τρέιλερ του Survivor 3

Θ Plus

Απεβίωσε ο 53χρονος Νικόλαος Ρεντίφης

Τοπικά

Τοπικά

Κοινό σχολικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή στον Βόλο – Διάλογος 100 μαθητών για την Παιδεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οργανώνει δράση-ημερίδα ως κοινό σχολικό συμβούλιο μαθητών Λυκείου και Πολιτειακών θεσμών με θέμα «η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές».  Η δράση εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του  ΤΕΕ Μαγνησίας.

Σε αυτή τη δράση τρεις μαθητές από τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των Λυκείων της Μαγνησίας και κηδεμόνες μαθητών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής,  θα εκθέσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την παιδεία και το συνυφασμένο με αυτή μέλλον τους,  στους πολιτειακούς θεσμούς της Μαγνησίας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους.  Τις τοποθετήσεις των μαθητών θα συμπληρώνουν οι διευθυντές των σχολείων, οι εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων κάθε λυκείου ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι θα τους συνοδεύσουν.  Τη συνεδρίαση θα συντονίζει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Κεντρικός σκοπός της δράσης είναι οι πολιτειακοί θεσμοί της περιοχής να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων, των απόψεων και των προτάσεων των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών, αναφορικά με την παρεχόμενη εκπαίδευση, τη σχολική ζωή, τις προοπτικές και γενικότερα το μέλλον τους.  Τελικός στόχος είναι η Πολιτεία να αξιοποιήσει τις πληροφορίες αυτές για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση, να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες πρακτικές και σχεδιασμοί που θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους.

Οι συμμετέχοντες

Από τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση θα συμμετέχουν: τρεις μαθητές εκπρόσωποι των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ο διευθυντής ή Διευθύντρια του κάθε συμμετέχοντος σχολείου, ένας εκπαιδευτικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων και ένας κηδεμόνας εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.  Συνολικά θα συμμετέχουν 34 σχολεία, εκ των οποίων τα 31 είναι Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια και τα 3 είναι σχολεία ειδικής αγωγής. Συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 100 μαθητές από όλη τη Μαγνησία.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν σχετικές συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, ώστε να οριστεί ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο οποίος μαζί με τον Διευθυντή θα συνοδεύσει τους μαθητές στη συνάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το