Τοπικά

Κοινό μέτωπο ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού

Στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν σήμερα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη συλλογικοτήτων προκειμένου να καταλήξουν σ’ ένα κοινό πλαίσιο δράσης ενάντια στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτη, που θα αναλάβει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Οι προτάσεις που “έπεσαν στο τραπέζι αφορούν τη δημιουργία συμμαχίας κατά της ιδιωτικοποίησης, καθώς και τη σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με φορείς της πόλης ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο της συμμαχίας. Προτάθηκε, επίσης, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού. Οι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, ενώ τονίστηκε πως το πρόβλημα είναι γενικότερο καθώς υπάρχει θέμα και με την ίδια τη λειτουργία του Βιολογικού.

«Μετά και την ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση,  αποφασίσαμε να κάνουμε κάλεσμα σε άτομα και συλλογικότητες για να δούμε πως θα οργανωθούμε και να αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις οι οποίες θα αποτρέψουν τον δρόμο που ανοίγεται για την ιδιωτικοποίηση» δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Γαλανόπουλος. Ο ίδιος υποστήριξε οτι  έχει ήδη ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση σε μικρότερα κομμάτια της ΔΕΥΑΜΒ, όπως στην  υδρομέτρηση που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία.  «Είναι ένα σημαντικό θέμα που δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.  Μετά θα μπει το θέμα της άρδευσης και κάποια στιγμή θα τεθεί και το θέμα της ίδιας της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό είναι το σχέδιο και το λέμε από το 2012 που δημιουργήθηκε η Κίνηση Πολιτών για το νερό» πρόσθεσε ο κ. Γαλανόπουλος.

Από πλευράς του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελής επισήμανε ότι η σημερινή συγκέντρωση έχει στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Βιολογικού και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του νερού. Όπως είπε ο κ. Κανελής, «αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση.  Θυμίζω την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων».

Το μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας  και πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου Γιάννης Κάϊρας τόνισε ότι είναι κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι κοινωνικό αγαθό.

«Αυτή τη στιγμή ο Αχ. Μπέος επιχειρεί μαζί με τη δημοτική του ομάδα την απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ  προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει, σε πρώτη φάση, τον Βιολογικό και σε επόμενη φάση να περάσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια στα χέρια ιδιωτών.  Όλα αυτά είναι συνυφασμένα με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση, ενώ το ίδιο ανέφερε και το μέλος της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» Θωμάς Κλημόπουλος κατά τη συζήτηση των προτάσεων.

Οι αποφάσεις της σημερινής συνάντησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το