Τοπικά

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου με τετραπλάσια συμμετοχή από την ΑΔΕΔΥ

Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου σήμερα το πρωϊ ήταν τετραπλάσια σε συμμετοχή από αυτή της ΑΔΕΔΥ που έγινε μια ώρα νωρίτερα στον Άγιο Νικόλαο. Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο πρώην βουλευτής Κώστας Στεργίου που αποκάλεσε “χαφιεδότσουρμο” την ηγεσία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που αρνήθηκαν συμμετοχή σε απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Στεργίου τόνισε πως ο νέος νόμος είναι απαράδεκτος και πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας 4ετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει».

Εκτός από τον κ. Στεργίου, χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν η Βούλα Ευθυμίου, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, και η Γιάννα Παπαδημητρίου, πρόεδρος του σωματείου των δικαστικών υπαλλήλων.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Τίρχας αντιπρόεδρος Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Τίρχας τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων με πολύχρονες αιματηρές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στο μεγάλο κεφάλαιο. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο σύνταξη, είναι και Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, παροχές σε πολιτισμό, παροχές σε διακοπές.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί όπως υποσχόταν, αλλά στην ουσία θωρακίζει τον νόμο-«λαιμητόμο» Κατρούγκαλου και μονιμοποιεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς – εμπαίζοντας τους νέους που ούτε τα μισά δε θα συμπληρώσουν-, καταργούνται αμετάκλητα 13η, 14η σύνταξη, εφαρμόζονται πλήρως οι μειώσεις κατά 50% στις επικουρικές και στο εφάπαξ, το κράτος εγγυάται μόλις 384 € «εθνική σύνταξη», «ξέχασαν» τα κλεμμένα 80 δισ. από τα ταμεία…

Τώρα είναι ώρα, ξεπερνώντας την υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε, να δυναμώσει ο αγώνας για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το